Social links

0390-415 08    

”Inside portraits” på stora scenen

Det har varit en fin och stark upplevelse att vara med i FN:s kampanj #InclusiveBelarus i Minsk. På uppdrag av UNDP Belarus anordnade vi en minikurs.

Vi hade en mixad grupp med nyfikna, kreativa människor!  Vårt konstnärliga team regissören Åsa Johannisson, musikern Mike Fry och motion graphic designern Helene Berg ledde kursen som var full av improvisation, samspel och skratt. Vi jobbade med film, rörelse och musik.
Se en kort film av teamet från UNDP  – FN:s utvecklingsprogram  som besökte oss en av dagarna.

Gruppen skapade ett kort framträdande; ”Inside portraits” som visades under konserten ”Leaving No One Behind” anordnad av UNDP. Vilken succé det blev! Publiken gav oss varma applåder och Mike intervjuades av journalisterna bakom scenen. Konserthuset Minsk Philharmonic fylldes med över 1000 personer i salen och på scenen denna kväll. För de flesta i vår grupp var det första gången som de deltog i ett sådan stort evenemang.

Samma dag deltog Sophia i invigningen av utställningarna ”AccessAbility” och ”Design for Dignity” på galleriet ”Dom kartin”. Där visades även några ShareMusic- filmer. Många besökare och mycket bekanta ansikten!  Utställningarna visas t.o.m 22 december och är tillägnade personer med funktionsnedsättningar, utifrån de utmaningar de möter som hindrar förverkligandet av deras rättigheter.

Förälder till en av deltagarna:

– Det var en otrolig glädje att delta i konserten. Jag vill tacka kursledarna för det enorma arbete de lagt ner, samt för deras kärlek till våra barn. Tack så mycket för att ni hittar och utvecklar talanger hos våra barn!

Сhef för en av dagliga verksamheter som deltog i minikursen:

–  Vi är väldigt tacksamma att våra anställda och ungdomar med funktionsnedsättning kunde delta i minikursen. Konstnärliga aktiviteter med musik och dans har funnits på centret innan, men inte på samma höga nivå som under kursen. Jag märkte att ShareMusics kursledare inte fokuserar på begränsningar, utan ser varje persons potential och inre resurser i stället. Jag hoppas att våra medarbetare ska kunna använda dessa metoder framöver.

Foto: UNDP i Belarus, UNFPA i Belarus, ShareMusic

Läs mer om minikursen i Minsk

”Inside portraits” på stora scenen