Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget: Jonas Jonasson

Jonas Jonasson är musikproducent och musiker i bland annat bob hund. Här berättar han om varför han valt att arbeta tillsammans med Share Music – som kursledare och i olika projekt.

Jonas Jonasson– På Share Music får man utmana sig på ett lekfullt sätt och man kan lära sig väldigt mycket nytt, oavsett vad man är intresserad av. Här är det verkligen anpassat för alla förmågor och ambitionsnivåer. Som professionell musiker jobbar jag med många olika projekt, men samarbetet med Share Music är ett utav dem som jag verkligen ser fram emot varenda gång. Jag ger 100 procent för att jag tycker det är så roligt. Jag lär mig väldigt mycket, minst lika mycket som deltagarna!

– Jag minns fortfarande första gången jag var med på en av Share Musics kurser. Det var inte helt lätt, eftersom jag aldrig hade jobbat med människor med funktionsnedsättningar förut och inte visste vad det innebar. Det var tur att jag hade väldigt rutinerade kollegor med mig. Det blev en stark och helt fantastisk upplevelse.

– Varje gång efter att vi har genomfört en föreställning i slutet av en Share Music-kurs har jag känslan ”wow, det gick!” eftersom vi ofta försöker pusha alla så långt vi kan. Hur mycket kan vi begära av oss själva och av deltagarna? Det är på gränsen. Det är alltid som en öppen repetition, men varenda gång blir det en föreställning; en färdig produkt.

Jonas J

– Någonting som jag tar med mig i mina andra projekt är just enkelheten – att det inte behöver vara så svårt och avancerat. Om man är van att spela musik så vet man att enkla idéer ofta är de bästa. Det är lite lättare att arbeta med en kombination av olika konstformer för att det finns möjligheten att byta fokus och, till exempel, lämna utrymme för dans. Det är mer intressant även för publiken, som inte bara får lyssna på musik, utan även får uppleva dans eller teater.

Människor i blickfånget: Jonas Jonasson