Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget: Peter

En ny värld öppnade sig

Peter Larsson från Skövde, har ända sedan barnsben haft ett stort musikintresse. Men att lära sig spela blockflöjt, som alla tidigare skulle börja med i den kommunala musikskolan, fungerade inte med hans funktionsnedsättning. Någon annan väg erbjöds inte då.

Peter Larsson2002 kom Peter i kontakt med Share Music när en kurator rekommenderade honom att gå en kurs. Lite skeptisk kom han dit – han som inte kunde noter eller behärskade något instrument. Men något hände. Peter berättar:

– Det var en ny värld som öppnade sig…redan tredje dagen på kursveckan spelade jag improviserad blues med kursledaren Mike Fry – med hjälp av instrumentet soundbeam!

Det var startskottet för Peter; äntligen fick han tillträde till musikvärlden. Han började skriva musik och komponera på datorn och ägna sig åt kultur på olika sätt. Sedan dess har han deltagit i många av Share Musics kurser och föreställningar, och ingick i ensemblen som skapade och framförde föreställningen ”Gryning i Galamanta” på Stockholms Central 2009 och i London 2012 under City of London Festival.

Peter är idag med i Skövdes största kör, sitter sedan 2010 i kulturnämnden i Skövde och har det senaste året haft en roll i en större teateruppsättning. Han är ofta ute och föreläser om Share Music och sina erfarenheter:

– Share Music har varit väldigt viktigt för mig, det jag har upplevt där har gjort att jag förstått vad jag kan göra. Det har lett till att jag vågat pröva mina vingar även i andra sammanhang!

Människor i blickfånget: Peter