Social links

0390-415 08    

Blogg – Searching for Louis

Searching for Louis

Torsdag 11/8 2016
Foto: Gary Sonnichsen
Bild: Twitter Gary Sonnichsen @SonnichsenGary

Searching for Louis. Kl 05.00 startar Oden upp för att möta upp Louis på öppet vatten 3 timmar söderut. Vi åker alltså tillbaka.

Promenerar på däck. Solen skiner. Isflaken skimrar. Har tagit på mig en massa kläder men det är varmare än det ser ut. När jag står allra högst upp får jag mitt första telefonsamtal till min interntelefon nr 552. Blir så överraskad att jag först inte hittar telefonen. För många fickor att leta i! Det är Åsa. Hon ber mig att vara med i gruppen som ordnar filmkvällar i bion ombord. Tillsammans med Nicke och Marcus.

Oden väntar och snurrar runt, runt.

Louis i sikte! Som en liten röd prick i kanten på grötfatet. Olika prover görs bland annat för att undersöka kommunikationen mellan båtarna.

På kvällen ser vi filmen ”Hateful eight” av Quentin Tarantino  i Odens biograf. Skeppets skakningar och rörelser fungerar mycket bra ihop med filmen. Det blir en extra dimension, rumslig och fysisk. Diligensens skakningar fortplantar sig bokstavligen genom våra kroppar. Snöstormen som viner runt huset på prärien får väggarna att vibrera.

Fredag 12/8 2016

Stitter i hytten och skriver.

La Daana får plötsligt veta att hon har möjlighet att följa med helikoptern ut på isen för att göra provtagningar. Det innebär säkerhetsgenomgång innan avfärd och övning i att packa utrustningen som ska med. Men jämna mellanrum kommer hon instormande i hytten exalterad och lite skräckslagen för att sätta på sig mer kläder. Ett uppiggande avbrott i mitt arbete!

Jag går ut för att se helikoptern lyfta och flyga iväg. Den försvinner snabbt i det vita.

Bakom oss i kölvattnet skymtar Louis som en skugga. Ett spökskepp. Sakta och obönhörligt kommer hon allt närmare.

Martin vill dansa Lindy hop på Nordpolen. Ikväll håller han danskurs och jag assisterar honom. Vi ska dansa i mässen där baren ligger. Inget stort dansgolv direkt men det funkar när vi flyttar undan lite möbler. Det är förvånansvärt många som är där när vi ska börja. Och fler ansluter under kvällen. Som extra krydda kränger ibland båten till mitt i ett steg och vi förlorar balansen.

Niklas som är matros ombord har en förväntan att jag ska lära dem cirkus. Kul! Förlorar mig i tiden och kommer plötsligt på att vi har glömt att sätta på kvällens film: ”Beasts of the southern wild”. Magisk realism och lite postapocalysm i vattnet efter smälta polarisar.

> >Tillbaka till bloggen

Blogg – Searching for Louis