Social links

0390-415 08    

Blogg – Salsa och tangokurs

Salsa och tangokurs

Fredag 26/8

19.00 salsa och tangokurs. För få män som är med så jag får föra. Svårt och roligt. Sedan är det dags för surströmmingskalas i förrådet under helikopterplattan. Det luktar när vi kommer in. Jag håller för näsan. Efter ett tag går det lättare att andas. La Daana från Trinidad frågar mig om hur en gör. Hur äter en surströmming? Eller rotten fish som de engelskspråkiga kallar det. Men jag har ju ingen aning. Har bara fått det beskrivet för mig i teorin. Jag får ropa till Nicke och be om instruktioner. Smakar helt ok.

Lördag 27/8

På eftermiddagen hjälper jag till med sediment i labbet. Det är lera från havsbotten som ska analyseras. Jag sätter lock på små burkar med lera i. Steffen ber mig tvätta de små plastburkarna med. Jag får underkänt, inte tillräckligt rena, och får återgå till att sätta lock på burkarna igen. Det blir många burkar.

På kvällen går jag upp på bryggan för att se Oden bryta is. Magiskt.

Söndag 29/8

Världen är vit. Sådär vit som jag hade förväntat mig. Sammanhängande ismassa och dimma.

Det blåser.

Morgonmöte. Nicke ger en väderprognos och Katarina och Gary informerar om vad som ska hända under dagen.

Jag följer med ut för att titta på när sedimentgruppen klyver en core. En core är ett plaströr fyllt med lera från havsbotten. De har en ställning som coren ligger på när den sågas itu. Sågen går på räls. Liknar rälsen en har till kameran vid filminspelning. Jag slås av likheten med arbetet med glas. Alla redskap som behövs. Spatlar och stekpannor och knivar.

> >Tillbaka till bloggen

Blogg – Salsa och tangokurs