Social links

0390-415 08    

Bortom normativt skapande med ny teknik och inkludering

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Bortom normativt skapande med ny teknik och inkludering

10 december

ShareMusic & Performing Arts bjuder in till en mötesplats för upplevelser och reflektion kring konstnärliga uttryck, innovativ teknik och vikten av inkludering för allas rätt att uppleva, delta i och utöva konstnärlig och kulturell verksamhet.

I sitt projekt Felt sound undersöker doktoranden Doga Cavdir (Stanford University) relationen mellan rörelse, ljud och haptik. I det här fallet handlar det om hur dansare kan använda sig av vibrationer. Felt Sound riktar sig specifikt mot personer som är döva eller har nedsatt hörsel. Under sitt residens har Doga arbetat i workshopform med deltagare från Malmöområdet. Doga och hennes team kommer att presentera sitt arbete i form av ett framförande. Där medverkar bland annat dansaren Marie Lander som tidigare arbetat med Skånes Dansteater. ShareMusic kommer även att dela med sig av sina erfarenheter och kunskap inom inkluderande konstnärligt arbete.

När?

Den 10 december kl. 15.00–17.00

Var?

Media Evolution City i Malmö

Varför?

Som kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering har ShareMusic mottagit en ökad förfrågan från forskare runtom i världen. En femårig forskningsstrategi har upprättats som vägledande verktyg för att prioritera bland förfrågningarna. Doga Cavdirs forskning kring haptik ligger helt i linje med strategin genom sin innovativa teknik med konstnärligt uttryck i fokus. ShareMusic har inlett ett samarbete med Stanford University och detta residens är ett av flera som kommer att ske i samverkan med universitetet.

Det kostar inget att delta, men vi har begränsat antal platser så vi behöver din anmälan. Du anmäler dig via formuläret i den här länken. Vi kommer att bjuda på glögg och pepparkakor.

Hjärtligt välkommen!

Evenemanget genomförs med stöd från Stanford’s Europe Center, Malmö Stad och Region Skåne.

Follow this link for information in English.

Bortom normativt skapande med ny teknik och inkludering

Detaljer

Datum:
10 december
Evenemang Kategori:

Arrangör

ShareMusic & Performing Arts
Telefon:
0390-415 08
Webbplats:
http://www.sharemusic.se