Social links

0390-415 08    

MOSS

Dansverket MOSS

MOSS – a performance practice

MOSS – a performance practice är ett dansverk med koreografi av den prisbelönta koreografen Charlotte Darbyshire och musik av Jules Maxwell.
Dansare: Destiny af Kleen, Jilda Hallin, Christina Ohlsson och Karin Delén.

Verket är koreografens respons till de fyra väldigt olika kvinnor som framför verket. Dansarna är tvungna att göra val igenom hela verket. När ska musiken starta? Hur ska de röra sig i förhållande till de andra? Till rummet och till publiken? Koreografin är som en drake, vilken dansarna kan välja att släppa iväg i sin lina, så mycket de vill. Men som de aldrig får släppa taget helt om.

I wanted to offer a container for the audience to directly experience the unique stories, memories, images and moving experiences of these women. The quality of engagement I have been encouraging from day one, relies on the dancers continually listening to their own experience and allowing that to be the dance.

Charlotte Darbyshire

Verket ingår som en del av forskningsprojektet DANSResearch, vilket innebär att arbetsprocessen som lett fram till föreställningen har varit föremål för en forskningsstudie.


ShareMusic & Performing Arts är en kulturorganisation som producerar och iscensätter banbrytande föreställningar samt arrangerar kurser med den konstnärliga processen i fokus. Verksamheten bedrivs nationellt och internationellt.

Charlotte Darbyshire är koreograf och dansare. Hon är en av grundarna av CandoCo Dance Company och var en medlem i kompaniet mellan 1994-1999. Hon har djup och lång kunskap i konstnärligt skapande tillsammans med inkluderande ensembler.


Bokning och mer information

Producent: ShareMusic & Performing Arts
Kategori: Dans, musik
Speltid: 20-25 minuter
Målgrupp: 
Unga vuxna och Vuxna
Scenmått:
Minst 6×6 m.
Golv:
Kan spelas på olika underlag, men ej sten- eller betonggolv.

Kontakt
Helena Melin, projektsamordnare
Tel: 0390-415 08  | helena@sharemusic.se