Social links

0390-415 08    

SHANGHAI

SHANGHAI

SHANGHAI

Vem styr ditt liv?
En opera av Line Tjørnhøj. Text Erik Fägerborn.

SHANGHAI handlar om helt vanliga människor. De lever sina helt vanliga liv. Blir stressade över vardagsproblem, är rädda för det skrämmande, drömmer drömmar fyllda av längtan. De börjar fundera över vem som egentligen bestämmer över deras liv. Det verkar vara någon annan som kontrollerar hur och på vilket sätt de ska vara. En kamp börjar. Kampen för att få leva sitt eget liv. Detta är en berättelse om att bryta sig loss och finna sin egen väg.

Den mänskliga rösten är unik. Varje röst har sin egen klang, tonart och volym. Vad händer när vi testar gränserna för vad en röst är och kan skapa? SHANGHAI lyfter människors röster och förmågor i en banbrytande scenkonstupplevelse som skiljer sig från allt vi tidigare hört.

Den underhållande och tankeväckande SHANGHAI är ett samarbete mellan GöteborgsOperan och ShareMusic & Performing Arts. Ett experimentellt scenkonstäventyr skapat av operatonsättaren Line Tjørnhøj och textförfattaren Erik Fägerborn, med regi av Stephen Langridge, GöteborgsOperans konstnärlige ledare för Opera/ drama. Artister från GöteborgsOperan och ShareMusic & Performing Arts medverkar både på scen och i den konstnärliga processen bakom verket.

www.opera.se/shanghai och www.sharemusic.se/shanghai kan du följa den unika skapandeprocessen.

Bokning och mer information

Speltid: 60 min. Efter föreställningen följer ett samtal med artisterna i ensemblen (ca 20 min).
Regissör: Stephen Langridge
Scenograf: Thomas Johansson Kostymdesigner: Monica Nordin Ljusdesigner: Joakim Brink
Medverkande: Sara Birgen, Karl Peter Eriksson, Lars Hjertner, Ann-Kristin Jones, Christina Ohlsson, Joakim Ragnarsson, Jonas Samuelsson, lngahlill Wagelin, Linda Åkesson, Adel Darwish.
Musiker: Per Larsson (kapellmästare), Jonas Larsson (slagverk)

Scenkrav: 10×10 m. Byggdag behövs. Bygg 6 tim, riv 2 tim. Bärhjälp behövs.
Målgrupp: Vuxna och gymnasiet.

Kontakt:
Niklas Fahlén, GöteborgsOperan
0500-44315
niklas.fahlen@opera.se