Social links

0390-415 08    

WORK

WORK_collage

Transformation och funktion

Dansverket WORK är en föreställning som speglar dans som ett kroppsarbete. Utgångspunkten för det koreografiska arbetet var rörelser som skapas som ett resultat av just arbete. Verket har utvecklats genom improviserade problemlösningar av uppgifter som är relaterade till fysiska uttryck för och av arbete. Det valdes att använda ett format som är baserat på 6-minuters moduler, som man kan sättas ihop till längre verk i olika kombinationer.

Som publik får man uppleva en grupp starka individer som ständigt omprövar och formulerar sin relation till den rumsliga situationen och resten av gruppen. Genom deras kroppsliga arbete skapas impulser för reflektion och tankar som i sin tur kan skapa skiften och förändring i hur vi upplever vår omgivning. Upprepning, transformation och funktion är tre återkommande termer I koreografin såväl som i den fortgående processen.

Verket kan sättas ihop i olika kombinationer, längden är maximal 36 minuter, kortaste version är ca 12 minuter. Det kan bokas till olika evenemang och anpassas till scenytan. Kontakta oss gärna och meddela vilket evenemang du planerar. Vi kan tillsammans med dig utforma den föreställning som passar bäst för just din situation.

WORK har visats på: Jönköpings Länsmuseum, Arbetets Museum Norrköping, temadag Focus:WORK, Vandalorum i Värnamo, Mångkulturellt Centrum Stockholm, seminarium Musikverket.

”De plockar isär dansens funktion”
Jönköpings Posten, 2014


Press

Jönköpings Posten, webb-TV
Jönköpings Posten, tidningsartikel
Sveriges Radio P4 Jönköping
Värnamo Nyheter, webb- och tidningsartikel
Värnamo.nu, webbartikel


Film


Alexander Gottfarb är svensk koreograf och dansare bosatt i Wien och Stockholm. Efter sin examen vid balettakademien i Stockholm har han arbetat med flera internationellt erkända koreografer. Alexander som är en av grundarna till The Loose Collective, har också skapat åtskilliga egna verk, som har turnerat internationellt. Hans samarbete med Share Music startade 2010 och har resulterat i ett flertal gemensamma projekt.

Jonas Jonasson är en svensk musiker och musikproducent. Han är mest känd som musiker (synth) i bob hund, som han har startat tillsammans med Thomas Öberg. Sedan flera år samarbetar Jonas med Share Music och är konstnärliga ledare, bland annat för workshops, kurser och föreställningar.

Dansare och medskapare:
Adam Henriksson, Christina Ohlsson, Destiny Johannah Bergvall, Jilda Hallin, Karin Delén


Bokning och mer information

Producent: ShareMusic & Performing Arts
Åldersgrupp: Vuxna, barn/ungdomar från 12 år och uppåt
Turnéområde: Sverige och internationellt.

Kontakt: Jennifer Nordström, projektsamordnare
Tel: 0390-415 08  | jennifer@sharemusic.se

04 WORK