Social links

0390-415 08    

Första pris på festivalen Inclusive Dance

Första pris i den internationella festivalen Inclusive Dance i Moskva, gick till våra samarbetspartner från rehabiliteringscentret i Archangelsk med dansgruppen Prostor!

Gruppen hade förberett föreställningen ”Trådar”. I skapandeprocessen fick de hjälp av ledarna Veera Suvalo Grimberg och Tomas Hulenvik under en workshop i Arkhangelsk i juni. Dansen visades under galakonserten och vann första pris i kategorin ”Modern dans”.

Festivalen innehöll förutom en rad av olika dansevenemang, också en plattform för nya bekantskaper och erfarenheter. Dansgruppens medlemmar fick nya vänner och beundrare som stöttade dem under framträdandet, umgicks och delade med sig av sina upplevelser.

En medlem i gruppen minns dagen:

Så kom festivalens viktigaste dag – galakonserten i katedralen! Vi repeterade och väntade på själva konserten. Alla var mycket nervösa. Själv kom jag knappt ihåg minuterna på scenen. Men efter uppträdandet överväldigades vi av känslor! Vi grät. Det var glädjetårar över att allt gick så bra. Många gillade vår dans ”Trådar”. Människor kom fram till oss efteråt och tackade varmt för dansen.

För deltagarna i Prostor är det väldigt viktigt att kunna delta i sådana här evenemang, på hög nivå. De får förverkliga sina konstnärliga möjligheter och stärker självkänslan.

Första pris på festivalen Inclusive Dance