Social links

0390-415 08    

Inställd på att utforska och upptäcka

Intervju med Joel Mansour som är en av medlemmarna i ensemblen Bits & Pieces.

Vad var det som fick dig att söka till Bits & Pieces?

– Det var min mormor som hade fått nys om projektet och tipsade mig eftersom jag är intresserad av ljudkonst och har studerat liknande saker. Jag hade hört talas om kompositörerna som skulle vara med och tyckte att projektet verkade spännande. Det var också avgörande att man kunde få ersättning för att göra intressanta saker eftersom jag vill hålla på mer med musik än jag i dagsläget hinner.

Hur var ert första arbetstillfälle?

– Första dagen fokuserade vi på fältinspelning i en fabrik där det var mycket som lät. Vi försökte isolera och fånga ljuden på olika sätt och fick testa på Karens olika mikrofoner. Det var en härlig upplevelse, det var många prylar jag sett men aldrig testat på. Andra dagen satt vi i en studio och lyssnade på materialet och gjorde lite ljudövningar. Vi testade att göra ljud med till exempel frön och frigolit.

Var det något du fastnade speciellt för?

– Det var spännande att vara i fabriksmiljö och spela in och att det var så många som tyckte att det var kul att vi var där. Jag har gjort fältinspelningar förut men då har det inte alltid varit så uppskattat. Karen var rutinerad och inställd på att utforska och upptäcka. Jag blev också inspirerad när vi satt och pillade med olika objekt och tänkte att jag skulle kunna jobba så med barnen på förskolan där jag jobbar. Jag vill bygga en låda med kontaktmikrofoner och olika material i.

Ser ditt arbetssätt annorlunda ut från sättet som ni jobbade på?

– Jag vill gärna spela in mer ljud utifrån men det är svårt att få tid till det. Det var skönt att få ta tid till att samla in material, sätta ihop det och se vad det blir av det.

Inställd på att utforska och upptäcka