Social links

0390-415 08    

Intervju med kulturskolelärare om musikteknologi

En intervjua med Christel Weiner som är kulturskolelärare i Partille. Hon besökte symposiet Inclusive Creativity Sweden som arrangerades av ShareMusic i Göteborg.

Vad tyckte du om eventet?

Jag tyckte att det var ett väldigt inspirerande symposium. Det var härligt att höra hur de försöker skapa möjligheter till estetiska uttryck för de som inte har samma förutsättningar som vi. Jag blev inspirerad att försöka skapa bättre utrustning till de elever som har rörelsehinder, och att göra anpassningar med de instrument vi har. Samtidigt blev jag sugen på att låta mina elever med autism få skapa musik med rörelsesensor. Många elever skapar i nuet, och blir irriterade om det låter fult.

Lyckades vi inspirera dig?

Jag var helt full av iver och inspiration när jag gick ifrån operan. Nästa dag satte jag mig och testade olika sätt att använda mig av powerpoint för att klicka fram bilder/symboler att improvisera till. Jag kom på ett nytt sätt att visa ”noter” i powerpoint och att klicka fram lite i taget.  Jag kom på att jag kan lägga musen på golvet och klicka fram med foten samtidigt som man spelar eller hjälper eleven. Eller så klickar en elev fram bilderna åt oss. Inte lika coolt som allt de visade, men jag måste ju våga använda den teknik jag har till att börja med.

Din summering av dagen:

Jag blev väldigt inspirerad att göra små förändringar och anpassningar. Jag kommer nog inte ändra om min undervisning totalt, men några elever kommer nog att uppleva en förbättring. Tusen tack för att jag fick komma på symposiet!

Intervju by Richard Forsberg, maj 2016.

Intervju med kulturskolelärare om musikteknologi