Social links

0390-415 08    

Fullt av intryck och sceniskt arbete

”Intryck intryck intryck, det är som en skål av möjligheter.” De orden avslutade våra första dagar på GöteborgsOperan. Tre dagar tidigare började den process som ska mynna ut i ett helt nytt verk med premiär i april 2017.

Under våren har vi farit land och rike runt för att rekrytera en ensemble och nu var det dags för alla att träffas för första gången. Tillsammans med regissör Stephen Langridge, tonsättare Line Tjørnhøj och Erik Fägerborn som skapar manus, startade den nio personer starka ensemblen resan.

Lines tidiga idé om att en dekonstruerad flygel ska vara det enda instrumentet i föreställningen visade sig stå fast. Men vad som nu blev tydligt för oss andra var att en flygel innehåller så  mycket mer ljud än dem vi är vana vid. Flygelnormen är stark, men vågar vi bara se innanför skalet så finns där oanad potential.

Stephen ledde dagarnas lekfulla karaktärsarbete utifrån teman som tabu, regler och hemligheter. Det sceniska arbetet varvades med djupare diskussioner om vad de orden faktiskt betyder.

Eftersom verket ännu inte finns, utan bygger på det konstnärliga teamet och ensemblens gemensamma upptäcktsfärd, är det som att lägga ett stort pussel utan att ha en aning om vad motivet är.  Våra tre dagar tillsammans har gett Erik och Line mycket material att arbeta med över sommaren. Vad vi vet är att projektet nu har övergått i en konstnärlig process som ska mynna ut i en föreställning som kommer att beröra både vardagen och drömmar. En föreställning vars namn SHANGHAI skvallrar om både resor och reflektion…

Fullt av intryck och sceniskt arbete