Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget – Anna–Karin Hörnmark

”Att våga prova!”

Anna–Karin Hörnmark från Trollhättan är en av de personer som gått vår Net:WORK-utbildning under 2015. Hon har många intryck från de olika utbildningstillfällena.
Varför började du Net:WORK-kursen?

– Jag såg en möjlighet att göra något annorlunda, inte bara daglig verksamhet eller ett fritidsintresse. Jag hade varit på flera av ShareMusics kurser tidigare, och tyckte mer och mer att det var en bra grej. Jag blev förtidspensionär när jag var 37 år och har inte arbetat på väldigt länge. Här fanns en möjlighet som faktiskt liknar uppdrag eller jobb. Det verkade roligt – jag ville se om jag kunde.

Föreläsare Anna–Karin Hörnmark från Net:WORK-teamet.
Är du glad du vågade prova – och varför?

– Ja. Nu senast var jag i Karlskrona och stod där i jättefin monter i ny snygg orange tröja, likadan som de andra. Det gick lätt, jag hade inga problem att göra det jag skulle. Det var roligt. Jag är van vid att det brukar vara problem. Jag pladdrade på, folk tog glatt emot foldrar. Jag gjorde mig förstådd, jag är inte van vid det heller. Jag blev i gasen och tyckte det var roligt.

Jag gillar egentligen att vara lite bullrig sådär. Oftast är jag en annorlunda typ. Det gick bra – mycket för att jag funkade i sammanhanget. Både trots och tack vare mitt… ja… Aspergers är ett funktionshinder, men man är ju bara sådan.

Vad hoppades du lära dig under NetWORK-utbildningen?

– Jag såg stora utmaningar med att ta mig till platserna jag skulle till. Själva momentet att komma iväg på rätt tid och till rätt plats, planera och göra det. Det klarade jag bra – det var jätteroligt. Jag hade varit på jobb, något betydelsefullt!

Jag valde föreläsning som inriktning. Föreläsaren Åsa Lindell har lärt oss mycket om hur man ska tänka innan och vad man ska tänka på under tiden. Jag har hållit några föreläsningar och har fått veta att publiken förstår mig. Jag fick mycket beröm efteråt från Åsa. Jag förklarade för henne att jag först var rädd som en fågelunge när hon kom in, och sedan var det peanuts, gick ju bara på ett nafs!

Vad hade du för förväntningar?

– Jag visste inte vad jag skulle lära mig, men jag ville få veta mer om den här världen. Jag visste inget om mässor och föreläsningsteknik. Mikael som kom och pratade om mässor vid första utbildningstillfället var väldigt proffsig. Han förklarade grundligt och bra. Och Åsa Lindell – sådan fördel att få coachning av sådana som hon! Jag blev jättemallig för den fina feedback jag fick från henne och har skrivit ut och satt upp den.

Och utbildningen som helhet?

– Jag lärde mig mer om ShareMusics värderingar. Jag fick egen erfarenhet av värdet i att vara inkluderad. Under rätt förutsättningar kan alla göra rätt!

Läs mer om Net:WORK-teamet.

Läs mer om ShareMusics utbildningsprogram Net:WORK.

Människor i blickfånget – Anna–Karin Hörnmark