Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget – Linda Åkesson

”Att nå de kulturella makthavarna.”

Linda Åkesson har på relativt kort tid blivit en otroligt aktiv deltagare inom ShareMusic & Performing Arts verksamhet. Hon är med i 2017-års produktion SHANGHAI, hon har deltagit i flera kurser och medverkat i vår fokusgrupp WORK. Utöver detta ingår hon även i vårt Net:WORK-team.
Hur är det att vara ute i rollen som Net:WORKare?

– Det är kanonkul att få komma ut och jobba på exempelvis mässor och föreläsa. Att få chansen att visa upp sig och det man kan på det här sättet. I och med att uppdragen är arvoderade visar de också på att min kunskap värdesätts. Det är ju på den nivån man vill att det ska vara!

2015 drog vår utbildningssatsning Net:WORK igång. Målet var för ShareMusics del att i framtiden kunna synas och verka på er platser i Sverige. 12 personer utbildades och du var en av dem. Innebar utbildningen något speciellt för dig?
Föreläsare Linda Åkesson.
Föreläsare och vocal artist Linda Åkesson.

– Jag lärde mig massor och det var ett härligt gäng som gick utbildningen ihop. Kul att möta människor med olika erfarenheter och som även är på olika nivåer i sina liv, det lär man sig också oerhört mycket på. Att dessutom få bli undervisad och handledd av så professionella ledare var kanon!

Vad tycker du om initiativet Jämlik scen?

– Det är ett mycket bra och viktigt initiativ som ligger i tiden. Även om det många gånger känns som att det man säger går in genom ena örat och ut genom det andra, så känner man sig taggad att fortsätta och man smittas av drivet och entusiasmen hos ShareMusic. 

Om du fick bestämma, hur skulle ShareMusic gå vidare med Jämlik scen?

– Jag skulle ju såklart önska att få komma in på er konstnärliga högskolor men även på de stora teatrarna och nå fram till regissörer, rollsättare och castingansvariga för tv och film. Att både hålla workshops och föredrag för dem. Att nå de kulturella makthavarna. 

Läs mer om Linda operaproduktionen SHANGHAI.

Läs mer om Lindas arbete för en Jämlik scen.

Människor i blickfånget – Linda Åkesson