Social links

0390-415 08    

Vi är med under MR-dagarna i Jönköping

Den 9-11 november arrangeras Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping. MR-dagarna är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Vårt team är på plats alla dagar – kom och träffa oss! I foajén till Kongress- och Konserthuset på Elmia hittar du Oasen, en utställningsmiljö som vi tillsammans med Österängens konsthall och Skådebanan i Jönköpings län har skapat.

En oas mitt i mässan

Oasen är en plats för inspiration, kreativ utforskning och avslappning mellan seminarier och monterbesök. Här kan du som besökare få ta del av olika kulturupplevelser. Du har möjlighet att skapa egen musik med hjälp av musikappar på iPads och träffa artister från ShareMusic & Performing Arts som finns i montern alla dagar.

Skådebanan i Jönköpings län presenterar en installation om romanfiguren Miriam i Majgull Axelssons roman ”Jag heter inte Miriam. Huvudpersonens upplevelse av raskravallerna i Jönköping 1948 och samtalstonen i umgänget i Nässjö tystar henne ända tills hennes 85-årsdag. Vi frågar oss, varför är hon tyst? Hur agerar vi idag?

Du kan titta på Mattias Åkesons utställning MONUMENT, som visades tidigare i år på Österängens Konsthall. Det är ett projekt som helt bygger på deltagande och som visar hur man kan arbeta med social inkludering i konstnärliga projekt. Fredagen den 10 november kommer även Mattias Åkeson att hålla två Artist Talks på mässan, ett kl. 11.00 och ett kl. 15.00.

Mycket att ta del av helt enkelt så missa inte att besöka Oasen!

Miniseminarium

Den 9 november kl.14:00 – 14:30 bjuder vi in till ett miniseminarium med namnet ”Empowering individuals and inspiring changes in Belarus” på Globala scenen. ShareMusics konstnärlig ledare och verksamhetschef Sophia Alexandersson för ett samtal med Lizaveta Zhuk, f.d. kommunikatör på FN i Belarus. Miniseminariet är gratis och hålls på engelska.

Se hela konferensprogrammet med över 200 programpunkter och läs mer om allt som händer på utställartorget samt andra aktiviteter kopplade till årets konferens. Till digital programtidningen.

OBS! Den 9-10 november är det fri entré till Oasen, utställartorget och miniseminarierna. Till längre seminarierna behövs det en biljett. Lördagen 11 är det fri entré till allt program, men förhandsregistrering senast 10 november krävs.


Mänskliga Rättighetsdagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Syftet med arrangemanget är att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen.

Vi är med under MR-dagarna i Jönköping

Kommentarer (0)