Social links

0390-415 08    

Vi är med under MR-dagarna i Jönköping

Den 9-11 november arrangeras Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping. MR-dagarna är Nordens största forum för mänskliga rättigheter. Vårt team är på plats alla dagar – kom och träffa oss! I foajén till Kongress- och Konserthuset på Elmia hittar du Oasen, en utställningsmiljö som kulturföreningen ShareMusic & Performing Arts tillsammans med Österängens konsthall och Skådebanan i Jönköpings län har skapat. 

En oas mitt i mässan

Oasen är en plats för inspiration, kreativ utforskning och avslappning mellan seminarier och monterbesök. I Oasen kan du som besökare få ta del av olika kulturupplevelser. Du har möjlighet att skapa egen musik med hjälp av musikappar på iPads och träffa artister från ShareMusic & Performing Arts som är på plats alla dagar.

Skådebanan i Jönköpings län presenterar en installation om romanfiguren Miriam i Majgull Axelssons roman Jag heter inte Miriam. Huvudpersonens upplevelse av raskravallerna i Jönköping 1948 och samtalstonen i umgänget i Nässjö tystar henne ända tills hennes 85-årsdag. Vi frågar oss, varför är hon tyst? Hur agerar vi idag?

Du kan titta på Mattias Åkesons utställning MONUMENT, som visades tidigare i år på Österängens Konsthall. Det är ett projekt som helt bygger på deltagande och som visar hur man kan arbeta med social inkludering i konstnärliga projekt. Fredagen den 10 november kommer även Mattias Åkeson att hålla två Artist Talks på mässan, kl. 11.00 och kl. 15.00.

Mycket att ta del av helt enkelt, så missa inte att besöka Oasen!

Miniseminarium

Den 9 november kl.14:00 – 14:30 bjuder vi in till ett miniseminarium med namnet ”Empowering individuals and inspiring changes in Belarus” på Globala scenen. ShareMusics konstnärlig ledare och verksamhetschef Sophia Alexandersson för ett samtal med Lizaveta Zhuk, f.d. kommunikatör på FN i Belarus. Miniseminariet är gratis och hålls på engelska. Medarrangör till programpunkten: Kultur och Utveckling, Region Jönköpings län.

Se hela konferensprogrammet med över 200 programpunkter och läs mer om allt som händer på utställartorget samt andra aktiviteter kopplade till årets konferens. Till digitala programtidningen.

OBS! Den 9 och 10 november är det fri entré till Oasen, utställartorget och miniseminarierna. Till längre seminarierna behövs det en biljett.  Lördagen 11 november är det fri entré till hela programmet, men förhandsregistrering krävs senast 10 november.


Mänskliga Rättighetsdagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter.

Vi är med under MR-dagarna i Jönköping