Social links

0390-415 08    

På festival i Pskov

Vi har deltagit i en spännande festival för inkluderande konst i mitten av maj – Drugoje iskusstvo – i Pskov, Ryssland!  Vi höll två workshops i musikteknologi med vårt team Tomas Hulenvik och Jonas Jonasson. Den första workshopen ägde rum på Dramatiska teatern med drygt 60 deltagare. Många av deltagarna kom från organisationen Preodolenie (Karelska republiken) och utvecklingscentret Anima (S:t Petersburg). Det blev ett flöde av deltagare, eftersom flera workshops pågick samtidigt och besökarna ville testa flera olika saker. Workshopen avslutades med ett storartat orkesterstycke som de flesta deltagare deltog i!

Den andra workshopen höll vi i parken under bar himmel! Gruppen var jättestor, minst 50 personer. Flera av dem hade  varit på vår förmiddags-workshop och de hade tipsat sina vänner, som kom till parken för att testa Theremin, Soundbeam, Gestrument och allt annat som vi hade att erbjuda. Det var full fart och folk köade till varje instrument. Mot slutet stannade några pojkar med skateboard till; en av dem började spela Für Elise på synth, fick en klapp på nacken av en av sina kompisar och spelade något mer rockigt istället. Två tonårsflickor stannade också, testade försiktigt några tangenter och gick vidare. Det var roligt att vår Soundbeam var inställd på 6 meters räckvidd – det gjorde att några kostymherrar som gick förbi plötsligt spelade ljud bara genom att passera, och de hoppade överraskat åt sidan 🙂

Vi besökte även S:t Petersburg där vi höll en workshop på temat Musikteknologi i inkluderande scenkonst  på Sveriges generalkonsulat, den 18 maj. En grupp ytterst engagerade och nyfikna personer, från organisationer som arbetar med människor med funktionsvariationer, kom för att lyssna på oss. De fick även testa vårt arbetssätt i skapandeprocessen. Atmosfären var kreativ; många ville testa olika instrument och ställde frågor om oss, vårt arbetssätt och musikskapande.

På festival i Pskov