Social links

0390-415 08    

ShareMusic till Folk och Kultur 2020!

Dansaren Karin in action under ett konstnärligt labb tillsammans med musiker från Västerås Sinfonietta.

Vi har glädjen att meddela att ShareMusic kommer att medverka med inte mindre än två programpunkter under Sveriges största kulturpolitiska konvent Folk & Kultur 2020 i Eskilstuna. Onsdag 5 februari kl. 16.00–17.00 presenterar vi #ShareMusicLab – Konst bortom boxen genom inkludering och torsdag 6 februari kl. 11.30–12.30 ger vi Digitalisering i gränsöverskridande konstnärliga processer, ett kombinerat samtal och workshop. Vi kommer dessutom att finnas i en monter på Utställartorget under hela konventet. Boka in datumen redan nu i kalendern så ses vi där!

Här är en länk där du bokar biljetter till Folk och Kultur.

#ShareMusicLab – Konst bortom boxen genom inkludering

Onsdag 5 feb kl. 16.00–17.00
Seminarium med praktisk inblick. Vad händer med det konstnärliga uttrycket i mötet mellan utövare med helt olika förutsättningar? Hur kan institutioner arbeta mer inkluderande? Som kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering, har ShareMusic & Performing Arts börjat samarbeta med scenkonstinstitutioner i konstnärliga labb runtom i landet. Seminariet kommer att fokusera på labb som genomförts under 2019 med bl a Smålands Musik och Teater och Västmanlandsmusiken. Metoder, tankar och effekter presenteras genom labbdeltagare som finns med på scen samt filmat material. Syftet med seminariet är att lyfta hur inkludering kan föra konstens utveckling framåt, vilka konstnärliga möjligheter som arbetet medför.

Medverkande:

Sophia Alexandersson, konstnärlig ledare och verksamhetschef för ShareMusic & Performing Arts
Nigel Osborne, människorättsaktivist, tonsättare och Professor Emeritus vid Edinburgh University
Gabriella Bergman, konstnärlig chef, musik, Smålands Musik och Teater
Rikard Gateau, Konstnärlig verksamhetschef, Västmanlandsmusiken
Evelina Larsson, musiker, ensemblen Elefantöra.
Karin Delén, dansare, ensemblen WORK

Digitalisering i gränsöverskridande konstnärliga processer

Torsdag 6 februari kl. 11.30–12.30
Kombinerad föreläsning och workshop. ShareMusic & Performing Arts, idag kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering, har sedan starten 2003 hållit sig i framkant gällande digitaliseringens möjligheter för breddat aktivt deltagande för utövare med funktionsnedsättning. Under seminariet kommer deras breda arbete med musikteknologi att presenteras – från samarbete med kulturskola till utvecklingsprojekt med högre konstnärliga utbildningar, institutioner och professionella konstnärer. Med hjälp av sitt Mobile Music Kit, MMK, får du som publik en praktisk inblick i arbetet och kan själv utforska musikteknologins möjligheter. MMK öppnar upp för alla att delta och skapa tillsammans oavsett förkunskaper eller funktionsförutsättningar.

Medverkande:

Sophia Alexandersson, konstnärlig ledare och verksamhetschef, ShareMusic & Performing Arts
Elisabeth Hellzén, kulturskolechef Hudiksvalls kulturskola
Helena Wattström, universitetslektor i musikpedagogik och Samordnare för likabehandling, jämställdhet och breddad rekrytering vid Högskolan för scen och musik i Göteborg
Jonas Jonasson, tonsättare och musiker, Bob hund
Gusten Aldenklint, ljudkonstnär
Lena Eldståhl, musiker
Per Holmberg, musiker.

Foto: Kim Norman

ShareMusic till Folk och Kultur 2020!

Kommentarer (0)