Social links

0390-415 08    

#Sharesymposium: Leave No One Behind

#Sharesymposium: Leave No One Behind

3 oktober på Högskolan för scen och musik, Göteborg.

Leave No One Behind. Lämna ingen bakom dig.
Det är en grundläggande princip som ingår i uppfyllandet av FN:s Globala mål och Agenda 2030. Det innebär att alla människor överallt ska kunna ta del av utvecklingens framsteg. Det är en princip som ShareMusic ständigt arbetar för – mot en jämlik scen.

Men vad innebär en jämlik scen i praktiken?
  • För scenkonstaktörer?
  • För utbildningar – från kulturskola till högre konstnärlig utbildning?
  • För utövare?
  • För verksamhetschefer och beslutsfattare?

Utgångspunkten under förmiddagen är våra #sharemusiclab och ni kommer bland annat att få ta del av arbetets processer, resultat och effekter. På eftermiddagen kommer det att finnas olika aktiviteter att välja på – föredrag, samtal och en praktisk inblick i #sharemusiclab.

Symposiets program hittar du här!

I juni 2019 genomfördes två labb. På Västerås konserthus utforskade musiker från Västerås Sinfonietta, ShareMusics dansensemble och musikensemble samt en dansare från Candoco Dance Company (London) samskapande, co-production, i ett intimt samarbete över konstarternas gränser. Arbetet leddes av Charlotte Darbyshire, koreograf och konstnärlig ledare, Candoco Dance Company, och Jonas Jonasson, musiker och tonsättare, bland annat från bandet bob hund. På Kulturhuset Spira möttes hela Jönköpings Sinfonietta och musiker från ShareMusic i ett fyradagarslabb under ledning av tonsättaren och människorättsaktivisten Nigel Osborne, assisterad av musikern och tonsättaren Tomas Hulenvik, och Tristan Gurney, violinist och curator vid Royal Northern Sinfonia och Sage Gateshead. Här låg fokus på olika inkluderande arbetsmetoder och i smågrupper skapade musikerna verk tillsammans.

Svenska och internationella gäster

Vi är glada att ännu en gång kunna presentera intressanta svenska och internationella gäster som Deborah Kelleher från Royal Irish Academy of Music (Irland), tonsättaren Nigel Osborne, Sofia Kjellström, professor vid Hälsohögskolan i Jönköping, professor Frank Lyons från Ulster University (Nordirland), Erik Fägerborn, regissör och textförfattare, Rikard Gateau, konstnärlig verksamhetschef vid Västmanlandsmusiken och Petra Frank, prefekt vid Högskolan för scen och musik. Vi har också med oss medverkande från labben och vi kan utlova spännande och tankeväckande diskussioner.

Medverkande:

Tid: Torsdag 3 oktober kl. 9.00–17.00
Plats: Högskolan för scen och musik, Göteborg

Pris och anmälan
Ordinarie pris: 500 kr (inkl lunch)
Studenter: Fri entré (exkl lunch)

Anmäl dig här senast 30 september.

Här kan du läsa om vårt förra symposium.

Symposiet arrangeras av ShareMusic & Performing Arts och Högskolan för scen och musik med stöd av Arvsfonden, Västra Götalandsregionen och Kulturrådet.

#Sharesymposium: Leave No One Behind