Social links

0390-415 08    

#Sharesymposium: Talk 2 Development of Repertoires & Ensembles

En bild i två delar. Till vänster vit text mot mörkblå bakgrund, "Sharesymposium, Talk 2, Development of ensmebles and repertoires." På andra sidan syns två musiker. Den ena syns i bakgrunden i blå tröja och blont hår i en hästsvans. Hon spelar violin. I förgrunden syns en musiker i svart munkjacka och grågrön typ golfkeps. Hon spelar på en surfplatta.

Ser du fram emot nästa ShareSymposium? – Häng med på våra försnack under våren!

Sharesymposium erbjuder en plattform för gemenskap och nätverk där du får inspiration och verktyg för att ta din plats i det globala partnerskapet för minskad ojämlikhet inom konst och kultur. Den 16:e september, i samarbete med Kungliga Musikhögskolan, går nästa symposium av stapeln. Under våren bjuder vi in till samtal där konstnärlig kommunikation, samskapande, kreativ teknologi, ensembleutveckling och ämnesövergripande utforskande står i centrum

Den 21 april 2021 kl. 10.30–12.00 (CEST) är det dags för Talk 2: Development of Repertoires & Ensembles.

Samtalet utgår från samarbetet mellan vår inkluderande musikensemble Elefantöra, tonsättarna Hugo Boothby och Rosanna Gunnarsson. Projektet startade hösten 2020 och pandemin har satt en prägel på arbetet som till stor del skett online.

Samarbetet med Hugo Boothby, Listening with Elephant Ears, är en komposition som utforskar den ljudestetik som uppstår när man använder VoIP och hur det påverkar lyssnandet. VoIP står för Voice over Internet Protocols och styr hur ljud fungerar på plattformar som t.ex zoom. Projektet är en del av Hugo Boothbys pågående doktorandforskning vid Institutionen för konst, kultur och kommunikation vid Malmö universitet.

Samarbetet med Rosanna, ALTER, är en installation tillika ett ensembleverk. Musikerna i Elefantöra formar, om-formar och skulpterar installationens elektroakustiska stämma till ursprunglig materia, vidare transformering eller nedbrytning. Ett verk som befinner sig i ständig metamorfos och omvänd metamorfos.

Datum och tid: 21 april kl. 10.30–12.00

Samtalet sker online via Zoom.

Medverkande

Klas Nevrin – Lektor på institutionen för jazz vid Kungliga Musikhögskolan
Hugo Boothby – Kompositör och doktorand vid Malmö universitet
Rosanna Gunnarsson  – Kompositör och ljudkonstnär
Evelina Larsson – Musiker och medlem i Elefantöra
Liv Dahlstrand – Musiker och medlem i Elefantöra
Sophia Alexandersson – verksamhetschef och konstnärlig ledare, ShareMusic & Performing Arts

Läs mer och anmäl dig till Talk 2 här.

Information in English is available here. 

Sharesymposium och dess samtal är en del av projektet Initium. Genomförs med stöd från Arvsfonden.

#Sharesymposium: Talk 2 Development of Repertoires & Ensembles