Social links

0390-415 08    

På uppdrag av Sveriges Generalkonsulat i Sankt Petersburg

Snart är det dags att packa resväskan igen! Nästa vecka åker vi till Sankt Petersburg i Ryssland. Inbjudna av Sveriges Generalkonsulat ska vår duett Parasonic framträda på en av de mest moderna scenerna i stan, i samband med invigning av fotoutställningen ”AccessAbility”.

AccessAbility” gestaltar människor med olika funktionsvariationer och presenterar deras berättelser. Utställningen har pågått sedan 2014. Den har visats i flera städer och i olika länder med stor framgång. Bland annat i Ryssland och Turkiet, där vi var med och presenterade vårt arbete.

Denna gång inbjuder vi också till ett seminarium; ”Inkluderande konstnärligt arbete. Hur kan alla delta på lika villkor?” och en workshop inom musik och musikteknologi. Både aktiviteterna är öppna för alla och vi hoppas få en bra mix av deltagare. Nya kontakter ska knytas med konstutövare som bor och arbetar i Sankt Peterburg för att gagna samarbetet för inkluderande scenkonst i nordvästra Ryssland.

På kvällen framträder vår duett i utställningens invigningsceremoni, som arrangeras på den omtalade Nya scenen på Aleksandrinsky teater. Det blir spännande att få testa de nybyggda lokalerna som är kända för sin tillgänglighet.

Resan arrangeras med stöd från Svenska Institutet. 

Parasonic, Skövde Kulturgala 2016. Foto: Janne Andersson, Skövde Nyheter
På uppdrag av Sveriges Generalkonsulat i Sankt Petersburg