Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget: Joakim

Joakim – aktiv på olika scener

Allt började 2010 när Ingrid Ragnarsson såg Share Musics föreställning ”Gryning i Galamanta” på SVT. Hon visade reprisen för sonen Joakim, som blev intresserad av att prova en Share Music-kurs. Det har han verkligen inte ångrat! Under 2014 var Joakim en av de mest aktiva kursdeltagarna. Han har varit på kurs i hemstaden Jönköping, i Göteborg och Ljungskile, uppträtt på CPUP-dagarna i Malmö och föreläst för Länsrådet i Jönköping.

Joakim Ragnarsson– Det mest fantastiska med Share Musics aktiviteter är att  kursledarna är professionella konstutövare, som tar sig an rollen att engagera varje deltagare och jobbar för att alla ska hitta sitt eget uttryckssätt
, tycker Ingrid och Joakim.

Sitt intresse och talang för musiken har Joakim ärvt från sin pappa som spelar blåsinstrument i olika orkestrar. Alla i familjen gillar jazzmusik; för 10-15 år sedan åkte de motorcykel runt om i Sverige och besökte olika jazz-festivaler.

Men Joakim gillar även dans och rörelse. Några av hans personliga assistenter håller själva på med dans och musik och tycker därför att kurserna är extra spännande att få vara med om. Så var det till exempel på sommarkursen i Jönköping 2014. Föreställningen visades i Kulturhuset Spira och då var Joakims föräldrar på plats i publiken.

Det var en makalös upplevelse! Jag såg att han var väldigt glad. Deltagandet i sommarkursen hade även positiva biverkningar rent kroppsligt; plötsligt fick han en bättre sittställning och kunde jobba mycket mer med sina armar, under några veckor efteråt. Aldrig har han varit så mjuk och flexibel i kroppen. Den här veckan gjorde mer än vad sjukgymnastik har gjort!

Joakim3bilder

För Ingrid är drömmen att Joakim ska kunna utvecklas vidare och så småningom bli en professionell konstutövare.

– Inför uppvisningen på CPUP-dagarna i Malmö pratade vi om att det skulle komma mycket folk. Joakim var så nervös att han inte kunde sova på tre nätter. Lyckligtvis gick det väldigt bra och han var så stolt över det! Det var faktiskt första gången han har fått lön, vilket kändes helt underbart! berättar Ingrid.

Se ett utdrag ur Sommarkursföreställningen 2012 med Joakim Ragnarsson (4min)

 Det är väldigt speciellt för Joakim med Share Musics kurser, då han inte tidigare
har haft kontakt och umgåtts med andra utan funktionshinder.
Kurserna ger en sån blandning av människor!”

Människor i blickfånget: Joakim