Social links

0390-415 08    

Människor i blickfånget – Simon Mothander

”Jag gillar att det är på riktigt”

Han spelar sultan på scenen, men i vardagliga livet är Simon Mothander en vanlig 27-årig kille, precis som alla andra. Han bor i en förort till Stockholm och arbetar på den dagliga verksamheten Café Hitom, på delikatess-avdelningen där det tillverkas sylt, kex och olika sorters inläggningar. Kultur och matlagning tillhör Simons största intressen.

Simon MothanderHan har inte så lätt att svara på frågan om vad som är mest intressant; att själv ta plats på scenen eller att se andra uppträda. Simon gillar båda delarna lika mycket.

– Det är jättekul att se en bra pjäs eller musikal! Men det är också väldigt roligt att ha en konstnärlig uppgift och själv agera, menar Simon. Han är ofta med på Share Musics kurser och har även spelat i föreställningen ”Hi-Hat Xpres”. För att få en plats i ensemblen deltog han i en auditionsdag.

-Jag blev både överraskad och glad när jag fick veta att jag har blivit antagen i föreställningen, berättar Simon. Jag har fått många olika uppgifter. Jag dansar, spelar musik med stråke och cymbal och har en roll i en inspelad stumfilm som är en del av föreställningen. Dessutom gestaltar jag sultan i skuggspelet – det är ett effektfullt inslag!

Deltagandet i ”Hi-hat Xpres” har bidragit till framsteg och en större säkerhet i livet för Simon.

Jag känner att jag har växt som person och att jag har blivit mer kreativ.

– Jag har lärt mig att hålla alla detaljer i en hel föreställning i minnet och att veta precis vad jag har för uppgift vid varje tillfälle. Nu vet jag mycket mer om dans och har känt mig säkrare i andra teaterföreställningar också. Dessutom har jag blivit mer självständig genom att klara av mycket på egen hand när vi turnerade i Sverige och utomlands.

Simon1

Simon har varit med på olika Share Music-aktiviteter i ungefär 5 år, och sommarkurser är hans stora favoriter – förmodligen för att de avslutas med en föreställning.

– En gång provade vi mim, tillsammans med vår konstnärliga ledare från Storbritannien Mike Fry och en annan kursdeltagare – det var väldigt kul! Vi gjorde en scen där våra glasögon spelade en stor roll. Det handlade om hur knasigt det kan bli om man lånar varandras glasögon och om man vänder dem upp och ner eller sätter på sig dem på höjden. När vi spelade upp denna scen på kulturhuset Spira i Jönköping, tyckte publiken att det var roligt; det märktes på skratten.

Simon

Simon hoppas att han är bra på att spela teater och vill gärna fortsätta utöva. -Jag vill gå fler kurser och tycker att det är häftigt och lärorikt att ha proffsiga ledare. Jag gillar att det är på riktigt! Längtar efter en ny kurs och gärna en ny roll!

Vem vet vilka spännande roller som väntar på honom i framtiden!

Människor i blickfånget – Simon Mothander