Social links

0390-415 08    

Att jobba som assisterande kursledare

Minikurs i Ljungskile

Den 26-29 oktober hade vi en fyra dagars grundkurs där vi blandar olika konstarter – musik, dans och rörelse. För både dem som har gått kurs hos oss förut och för dem som går en Share Music-kurs för allra första gången. 

Karin (th) som assisterande kursledare i LjungskileVi var ett gött gäng på 14 deltagare som samlades på Ljungskiles Folkhögskola. Fokus låg på skapande inom musik och dans. Vi hade riktigt bra ledare. Tonsättaren Fraser Trainer ledde oss inom musiken, musikern Tomas Hulenvik höll i musikteknologin och dansaren Micaela Lothigius höll i dansövningarna. Under kursen hade vi även en prova-på-dag, där slagverksensemblen Kroumata höll en workshop.

En ny roll

Den här kursen var lite speciell för mig, eftersom jag fick assistera som kursledare för första gången. Jag fick hålla i några dans- och rörelseövningar. För mig blev det en utbildning där jag kunde lära mig göra någonting nytt. Det handlar om att hitta rätta ord när jag ska ge information, och ta hänsyn till vilka som är med. Mikaela gav mig fria händer och stöttade mig, så att jag kände mig inspirerad och glad. De övningar jag valde var sådana jag varit med om vid tidigare tillfällen med Share Music.

Det är kul att få förtroendet att leda något, och det är också mycket lärorikt att få träna på att instruera och lära ut en övning.

Mitt tips till alla som vill bli assisterande kursledare: besök och delta i några kurser själv först, så att du vet mer om bakgrunden och om Share Musics arbetssätt. Det hjälper oerhört mycket!

Karin Rådberg

Att jobba som assisterande kursledare

Kommentarer (1)

Comments are closed. You can not add new comments.

  1. håller helt med Karin. Det är en spännande resa att först delta i kurser, sedan assistera och till slut även leda kurser. Tack att jag har fått chansen!