Social links

0390-415 08    

Share Music gästade Brygghuset i Borås

Under fyra dagar i februari intog ShareMusic & Performing Arts Brygghuset i Borås och höll tredje utbildningsdelen av Co:WORK.

Inom Co:WORK utbildar vi workshopassistenter med inriktning musik eller dans. Alla som går programmet lär sig workshopteori och metoder samt praktiska övningar och improvisation. I Borås låg fokus på det praktiska arbetet, eftersom det är viktigt för alla våra framtida workshopassistenter att få pröva sina kunskaper. Co:WORK-teamet jobbade först stenhårt på att utforska ljud under veckan – både digitalt och analogt.

Därefter arrangerade vi prova-på workshops i Brygghusets lokaler, där vi bjöd in människor för att testa nya musikinstrument, iPad-appar samt dans och kroppsrörelser. Under översyn av utbildningsledarna, Charlotte Darbyshire (koreograf och dansare) och Mike Fry (musiker), fick alla Co:WORKare leda en grupp självständigt.

Under vår vecka på plats i Borås tog vi samtidigt chansen att bjuda in personer som arbetar inom kultur- och funktionsnedsättningsområdet i Borås. Vi fick bland annat besök från tillgänglighetskonsulenten och funktionshinderkonsulenten i Borås Stad.

Petri Pitkänen, funktionshinderkonsulent i Borås Stad, twittrade:

Upplever @sharemusicswed idag. Alla människors rätt att uttrycka sig konstnärligt.

Av en ren slump fick vi också möjligheten att berätta om Share Musics arbete inför cirka 50 personer som arbetar med funktionshinderfrågor i kommunen. Detta skedde i samband med en föreläsning på Brygghuset de deltog i. Ett stort tack till Brygghuset-teamet!

Läs mer om Co:WORK.

Share Music gästade Brygghuset i Borås