Social links

0390-415 08    

Möt våra framtida workshopassistenter

Deltagarna i utbildningsprogrammet Co:WORK

Nu har vi dragit igång vårt utbildningsprogram Co:WORK. Totalt har sju personer påbörjat utbildningen där målet är att bli workshopassistent med inriktning musikteknologi eller dans. I framtiden kommer de att ingå i ett konstnärligt team som håller i Share Music-workshops. Utbildningen leds av dansaren och koreografen Charlotte Darbyshire och musikern Mike Fry från Storbritannien.

Tre utbildningstillfällen ska äga rum under 2015/2016 och det första tillfället pågår just nu på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping.

Deltagarna får bland annat kunskaper om Share Music och vårt arbetssätt, workshopmetodik, förståelse för hur man jobbar i ett team och lär sig att planera och genomföra sina idéer. Efter utbildningen kommer de att arbeta tätt ihop med våra workshopledare. Co:workarna kommer att ha en stödjande funktion och även leda delar av aktiviteterna självständigt. De får gott om tillfällen att dela med dig av sina kunskaper. Co:workarna kommer att anställas per uppdrag.

Denna satsning ger Share Music chansen att utveckla kursverksamheten ännu mer och sprida det konstnärliga arbetet, som är unikt i Sverige. Det möjliggör framför allt arbetstillfällen för fler människor med kreativt intresse – och att de kan få in en fot på arbetsmarknaden.

Utbildningens inriktningar:

Musikteknologi eller ”arts technology”

Vi vill uppmärksamma den innovativa teknik som finns och som gör det möjligt för fler att spela och skapa musik. Några exempel är instrumenten Skoog, Soundbeam, Theremin eller olika iPad-appar. Co:workarna kommer att lära sig att spela våra instrument och hur de används i olika skapande sammanhang.

Dans

Deltagarna som utbildas till workshopassistenter i dans, lär sig bland annat att hålla i uppvärmningar och rörelseövningar av olika slag. Arbetet sker i en stimulerande miljö där nya konstnärliga uttryck och möjligheter utforskas. De får lära sig kreativa processer och utvecklar en syn på människors unika styrkor.

Läs mer om WORK

Läs Co:WORK gästade Brygghuset i Borås under utbildningen.
Kolla in Arvsfondens Community om WORK

WORK genomförs av ShareMusic & Performing Arts med stöd från Arvsfonden.

Möt våra framtida workshopassistenter