Social links

0390-415 08    

Föreläsning: Alla barns rätt till kultur – men hur?

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Föreläsning: Alla barns rätt till kultur – men hur?

2 juni, 2020 @ 08:30 - 10:30

Den 2 juni 2020 ger ShareMusics verksamhetschef och konstnärliga ledare Sophia Alexandersson en digital föreläsning om hur vi i våra befintliga kulturverksamheter kan arbeta på ett inkluderande sätt och ta tillvara på likheter och olikheter.

FN’s barnkonvention slår fast att alla barn har rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Det handlar om att ge barn och unga goda och likvärdiga förutsättningar att utvecklas till självständiga individer genom att ge dem tillgång till olika kulturella uttrycksformer samt kunskap och resurser för eget skapande. Men hur gör vi?

Välkommen till en föreläsning med Sophia Alexandersson, konstnärlig ledare och verksamhetschef för ShareMusic, som berättar om erfarenheter, metoder och inspirerande exempel från ShareMusics konstnärliga arbete. Målet med föreläsningen är att ge nya perspektiv och sätta igång tankarna kring hur man kan arbeta på ett inkluderande sätt som tar tillvara på likheter och olikheter.

Föreläsningen kommer att utmana dig att se nya vägar och ge konkreta exempel på hur en verksamhet kan bli en plats för konstnärlig mångfald. Sophias föreläsningar är fulla av engagemang, nytänkande och känslan av att allt är möjligt. Efter föreläsningen finns det tid för samtal och dialog kring frågorna.

Arrangörer är Kultur & Utveckling i Region Jönköpings län tillsammans med ABF.

Föreläsningen är digital. Se evenemangets hemsida för information.

Anmälan

Antalet platser är begränsat. Anmäl dig till cajsa.lof@rjl.se

Föreläsning: Alla barns rätt till kultur – men hur?