Social links

0390-415 08    

Fairlink och Share Music ingår strategiskt samarbete

Fairlink och Share Music i samarbete

Fairlink, med bas i Jönköping, går in i ett strategiskt samarbete med Grännas kulturorganisation ShareMusic & Performing Arts. Samarbetet är unikt i länet och sker inom ramen av ett nytt utbildningsprogram.

Den 28 mars startar ShareMusic & Performing Arts ett nytt utbildningsprogram i Jönköping med namnet Net:WORK, för att utbilda ett antal personer att bli mässvärdar, föreläsare och demo-personal. Fairlink ingår som pro bono partner och kommer att ha ansvar för utbildningsdelen mässor, med fokus på presentation, budskapsförmedling, bemötande med mera.

Syftet med utbildningen är att ShareMusic & Performing Arts kan vara aktiva och engagerade på fler platser runt om i Sverige. Net:WORK ingår i organisationens satsning på att vidga arbetsmarknaden och ge plats för individer med olika förutsättningar.

– Share Musics arbete är både viktigt och intressant. När vi fick en förfrågan om ett samarbete var beslutet lätt. I framtiden ser vi hur vårt samarbete kan hjälpa till att öka kompetensen kring hur man kan skapa evenemang som präglas av mångfald och relevans, säger Mikael Jansson, CEO och projektledare Fairlink.

Fairlink är Sveriges ledande analyspartner åt evenemang och arbetar med nästan samtliga av Sveriges största mässor och mässarrangörer. Fairlink erbjuder strategiska och taktiska mässutbildningar och kurser som riktar sig direkt till utställarna.

– Fairlink har unik erfarenhet inom mässområdet och ett väl utvecklat utbildningskoncept, som fångade vårt intresse. Vi är otroligt glada över att vi får ta del av deras spetskompetens och samarbeta med en stark aktör i Jönköpings näringsliv, säger Sophia Alexandersson, ShareMusic & Performing Artss verksamhetschef.

Net:WORK – Ett nytt utbildningsprogram som öppnar dörrar för fler in i mässvärlden.

I Net:WORK utbildar Share Music personer för att bli informationsspridare i olika sammanhang. Net:WORK-teamet bidrar till att Share Music kan vara aktiva och engagerade på fler platser runt om i Sverige.

Fairlink arbetar sedan 25 år tillbaka med mässor och mässarrangörer. Genom detta arbete har det skapats ett unikt kompetenscentrum för mäss- och mötesbranschen.

ShareMusic & Performing Arts är en kulturorganisation som utvecklar scenkonsten genom banbrytande föreställningar och kurser med den konstnärliga processen i fokus. Organisationen är en inspirations- och kunskapsresurs som verkar regionalt, nationellt och internationellt.

Fairlink och Share Music ingår strategiskt samarbete