Social links

0390-415 08    

Magiska berättelser i Gomel

Förra veckan arrangerade vi en minikurs i Gomel, Belarus. Vårt konstnärliga team Paul Bothén (musiker), Michaela Lothigius (dansare) och Johanna Hahn (Co:WORK) skapade en fantastisk föreställning tillsammans med deltagarna.

Våra workshops ägde rum i fina lokaler på Gomels kulturhus, där vi hade både repetitioner och uppvisning för publik. Det konstnärliga arbetet tog fart snabbt och deltagarna var mycket engagerade!

Fantasi fanns det gott om – varje grupp skapade sin egen berättelse som sedan ”syddes ihop” och blev ett helt verk med namnet ”Magiska berättelser”. Omkring 80 personer i publiken gav teamet och gruppen stående applåder och uppskattande ord!

TV fanns på plats och gjorde intervjuer – se inslaget här! Kortfattat handlar det om vårt projekt Sofit och målet att utveckla och synliggöra konstnärlig potential. Sophia berättar i inslaget om att det var en avslappnad stämning – alla hade roligt och njöt av processen. Vår samarbetspartner från ”BelADPIiMI” Natallia Semeniako säger att det viktigaste var att fokus låg på möjligheter istället för begränsningar. Det var en fantastisk atmosfär där man helt glömde vilka olika förutsättningar som fanns.

Förutom workshops hade vi en öppen scen två dagar i rad. Det märktes att deltagarna förberedde sig ordentligt. Mycket skratt och glädje blev det! Vi besökte även Olokovskaya som är en särskola och ett internat. Barnen, små som stora, sjöng och dansade för oss och vi i vår tur berättade om oss och spelade musikappar tillsammans med dem. Se bilder från besöket.

En annan dag var vi också på Gomels pedagogiska college och föreläste tillsammans med lärare och studenter från Maxim Tank-Universitet. Det var roligt att träffa framtidens pedagoger och vi hoppas att de också vill följa vårt projekt.

Efter dessa dagar kände vi oss som en stor familj och ville knappt skiljas åt. Men förhoppningsvis är det inte sista gången vi besöker Gomel!
Läs tidigare inlägg om vår resa till Gomel här.

Magiska berättelser i Gomel