Social links

0390-415 08    

Uppfinningsrikedom, mod & vilja på GöteborgsOperan

I ett unikt, långsiktigt samarbete mellan ShareMusic & Performing Arts och GöteborgsOperan hölls vår minikurs 1-4 juni, med fokus på röst och musik. Den innehöll precis allt det Share Music handlar om – konstnärligt arbete där alla deltog utifrån sin förmåga, ett proffsigt ledarteam som startade igång gruppen och samlade ihop nyskapat material, gränsöverskridande möten och en atmosfär med mycket skratt och gemenskap. 

Två intensiva heldagar med arbete tillsammans – ett 15-tal personer från Västra Götaland och övriga landet, samt artister från GöteborgsOperan. På kvällarna hade vi Öppen Scen med fantastiska inslag. Hela gänget fick också en rundtur på Operan och ett superintressant, avslappnat möte med två av sångarna i GöteborgsOperans kör.Den avslutande dagen hade vi uppspel för inbjudna gäster, som fick se delar av det material som hade utvecklats. Stora applåder från publiken! Prestigelöst, inspirerande & ”outside the box” var några av kommentarerna.
Läs och se mer från kursen här.

Röster från kursdeltagare

”Arbetet är spännande – man förväntar sig en sak, som blir en helt annan – som faktiskt är ännu bättre!”

”Folk har olika funktionsförutsättningar och bakgrund, proffs och amatörer möts – det blir väldigt dynamiskt och alla har ett öppet sinne.”

”Det är mycket improvisation och man kan i stunden hitta en idé – som man får jobba vidare med. Det är ingen fast form, utan en skapande process.”

”Hur blir en blandning av blått,röd och gult till lila? Den enda som har svaret på detta är Kreativiteten – en nästan synlig varelse som befann sig i Reprum 1 under tre dagar. Allt funkar med lite uppfinningsrikedom, mod och vilja.

”Jag uppskattade att ledarteamet litade på oss och lyfte fram vad vi gjorde. Och jag träffade jättefina människor, jag blir så varm i hjärtat!”

”Vår föreställning av ”The Voice Theatre” blev såklart en succé. Vi hade verkligen alla våra sinnen öppna för att göra den stora finalen till den finaste upplevelsen.”

Uppfinningsrikedom, mod & vilja på GöteborgsOperan