Social links

0390-415 08    

Vi söker musiker i Skåne!

Ett fotocollage med män och kvinnor, killar och tjejer, som skapar musik på olika sätt. Någon sjunger i en mikrofon, en annan spelar på iPad bredvid någon som spelar på en kontrabas. En violinist spelar bredvid en elgitarrist. Några meckar med ett mixerbord och annan musikteknologi.

På ShareMusic jobbar vi mycket med ensemble- och repertoarutveckling och arbetet blir allt mer efterfrågat. Under 2020 rekryterade vi tre medlemmar till en ny ensemble i Skåne och nu söker vi fler musiker med olika bakgrund, erfarenhet och funktionsförutsättningar som vill ingå i en kreativ, musikalisk gemenskap. Vi kan erbjuda dig möjlighet att både spela och utveckla ny musik. Basen för arbetet blir i Skåne.

Vi söker dig som vill

  • Skapa ny musik tillsammans med professionella musiker.
  • Spela musik med hjälp av olika digitala musikinstrument och annan innovativ musikteknologi.
  • Träffa människor som på olika sätt håller på med konst och kultur.
  • Stå på scen och träffa publik i olika sammanhang.

Kvalifikationer

Du behöver ha en viss musikalisk erfarenhet, men vi kräver ingen traditionell utbildning. Vi jobbar med olika sätt att skriva musik, så du behöver inte kunna läsa noter! För dig som har ett stort musikintresse ligger inga hinder i vägen.

Du är en kreativ, nyfiken och social person som tycker om att möta nya människor och spela musik med andra. Du är beredd att ingå i ett långsiktigt samarbete och få möjlighet att resa runt i landet. Uppträdanden är en viktig del av våra projekt– både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

OBS! Du behöver vara minst 18 år för att söka. Repetitioner och aktiviteter kommer främst att vara i Skåneregionen, så det är lämpligt om du bor där eller någonstans i närheten.


Vad kommer du som musiker att göra?

  • Vi kommer att bjuda in dig till en rekryteringsworkshop där du får träffa musiker som sedan länge arbetar med ShareMusic, bland annat från vår Göteborgsbaserade ensemble Elefantöra. Där kommer du att få grundläggande kunskap om olika musikverktyg som vi använder.
  • Du får träffa våra musiker och fråga vad de har gjort, vad de tycker om arbetet och allt annat som kan vara bra att veta.
  • Under hösten börjar arbetet med repetitioner, konserter, projekt och mycket mer. Elefantöra har till exempel spelat mycket med kammarmusikensemblen Gageego, samarbetat med tonsättare och studenter och arbetat tillsammans med orkestermusiker och dansare.

Läs mer om Elefantöra här. 


Ersättning

För repetitioner och konserter betalar ShareMusic & Performing Arts arvode och traktamente. I samband med utbildningsdagar betalar vi för resa och hotell, om aktiviteten sker på annan ort – men ej arvode. Om du har assistans eller ledsagning kan vi dessvärre inte betala för deras resor och logi.

Så ansöker du

  1. Förbered ett filmklipp med dig själv. Först i filmen ska du säga ditt namn, så vi vet vem du är. Sedan kan du välja att berätta något om dig själv, spela eller sjunga något, eller lite av båda. Det viktiga är att det säger något om vem du är och vad du vill som musiker. OBS! Filmen ska vara max 3 minuter lång.
  2. Fyll i ansökan som finns här.
  3. När du kommer till ansökan, står det hur du ska göra för att skicka din video till oss!

Vad händer efter att du skickat in ansökan?

Efter sista ansökningsdag gör vi ett urval och kallar de som går vidare till en workshop där vi jobbar praktiskt ihop.

Ta chansen och ansök nu – oavsett erfarenhet, bakgrund eller andra förutsättningar.

Vi vill ha din ansökan senast den 15 augusti! 

KONTAKT

Vid frågor, kontakta Jan Hansen
Mail: 
jan@sharemusic.se
Ring eller sms:a till 0709–11 62 88

OBS! Eftersom det är semestertider kanske vi dröjer med svar. Då kan du alltid kontakta info@sharemusic.se eller ringa vårt kansli 0390-415 08

 

Vi söker musiker i Skåne!

Kommentarer (0)