Social links

0390-415 08    

Vi söker musiker!

ShareMusic bildar ny ensemble med bas i Skåne

2017 startade vi ELEFANTÖRA, en ensemble med fokus på musikteknologi. Nu söker vi fler medlemmar till en liknande grupp i södra Sverige. Vi söker musiker med olika bakgrund, erfarenhet och funktionsförutsättningar som vill ingå i en kreativ, musikalisk gemenskap. Vi kan erbjuda dig möjlighet att både spela och utveckla ny musik. Basen för den nya ensemblen är i Skåne.

Vi söker dig som vill:
 • Skapa ny musik tillsammans med professionella musiker.
 • Spela musik med hjälp av olika digitala musikinstrument och annan innovativ musikteknologi.
 • Träffa människor som på olika sätt håller på med konst och kultur.
 • Stå på scen och träffa publik i olika sammanhang.
Kvalifikationer:

Du behöver ha en viss musikalisk erfarenhet, men vi kräver ingen traditionell utbildning. Vi jobbar med olika sätt att skriva musik, så du behöver inte kunna läsa noter! För dig som har ett stort musikintresse ligger inga hinder i vägen.

Du är en kreativ, nyfiken och social person som tycker om att möta nya människor och spela musik med andra. Du är beredd att ingå i ett långsiktigt samarbete och få möjlighet att resa runt i landet. Uppträdanden är en viktig del av projektet och vårt mål är att bygga upp en ensemble som ShareMusic kan producera – både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

OBS! Du behöver vara minst 18 år för att söka. Repetitioner och aktiviteter kommer främst att vara i Skåneregionen, så det är lämpligt om du bor där eller någonstans i närheten.
Vad kommer ensemblen att göra?
 • Först får ensemblemedlemmarna träffas, lära känna varandra och gå en utbildning tillsammans. Där får de grundläggande kunskap i olika musikverktyg som de kommer att använda när de spelar.
 • Ensemblen får träffa Elefantöra och fråga vad de har gjort, vad de tycker om arbetet och allt annat som kan vara bra att veta.
 • Sedan börjar arbetet med repetitioner, konserter, projekt och mycket mer. Elefantöra har till exempel spelat mycket med kammarmusikensemblen Gageego!, samarbetat med tonsättare och studenter och arbetat tillsammans med orkestermusiker och dansare.

Läs mer om Elefantöra här.  

Ersättning:

För repetitioner och konserter betalar ShareMusic & Performing Arts arvode och traktamente. I samband med utbildningsdagar betalar vi för resa och hotell, om aktiviteten sker på annan ort – men ej arvode. Om du har assistans eller ledsagning kan vi dessvärre inte betala för deras resor och logi.

Så ansöker du:
 1. Förbered ett filmklipp med dig själv. Först i filmen ska du säga ditt namn, så vi vet vem du är. Sedan kan du välja att berätta något om dig själv, spela eller sjunga något för oss, eller lite av båda. Det viktiga är att det säger något om vem du är och vad du vill som musiker. OBS! Filmen ska vara max 3 minuter lång.
 2. Fyll i ansökan som finns här.
 3. När du kommer till ansökan, står det hur du ska göra för att skicka din video till oss!

Ta chansen och ansök nu – oavsett erfarenhet, bakgrund eller andra förutsättningar.

Vad händer efter att du skickat in ansökan?
 • Efter sista ansökningsdag gör vi ett urval och kallar de som går vidare till en digital workshop där vi jobbar praktiskt ihop.
KONTAKT:

Vid frågor, kontakta Jan Hansen
Mail: jan@sharemusic.se
Ring eller sms:a till 0709–11 62 88

Vi söker musiker!