Social links

0390-415 08    

Vi söker 1–2 nya medlemmar till Elefantöra!

Gusten, Joel och Evelina från Elefantöra sitter vid ett bord med iPads och datorer framför sig. De befinner sig mitt i en industrilokal, ljuset är lite skumt och grönt.

ELEFANTÖRA utmanar, tänjer och spränger invanda boxar för vad musik kan vara med en ljudbild som får dig att lyssna.

I sitt musikskapande använder Elefantöra framför allt iPads, men nyfikenhet och lyhördhet är viktiga redskap. I samarbete med orkestrar, ljudkonstnärer, dansare, forskare och tonsättare har de utvecklat ny musik och utforskat konstnärliga processer. Tillsammans med Göteborgsensemblen Gageego har de hittills uruppfört fem nyskrivna verk och medverkat i bland annat GEIGER Sessions (2018) och festivalen Lund Contemporary (2019). Elefantöra blir alltmer efterfrågade så nu behöver ensemblen utöka med 1–2 nya förmågor. 

 Vi söker dig som vill: 

 • Ingå i en kreativ, inkluderande musikensemble där medlemmarna har olika bakgrund, erfarenhet och funktionsförutsättningar 
 • Skapa ny musik med ensemblen och i samarbete med tonsättare 
 • Spela på konserter, festivaler och andra sammanhang 
 • Utforska vad musik är och kan vara tillsammans med övriga medlemmar och andra samarbetsparter – även tvärkonstnärligt 
 • Utmana dig själv och andra genom att testa olika sätt att skapa musik och samskapa 
 • Lära dig att bemästra iPad som huvudinstrument 

Konstnärligt labb med musikensemblen Elefantöra och orkestern Musica Vitae.


Kvalifikationer:

Du behöver ha en viss musikalisk erfarenhet, men vi kräver ingen traditionell utbildning. Vi jobbar med olika sätt att skriva musik, så du behöver inte kunna läsa noter! För dig som har ett stort musikintresse ligger inga hinder i vägen.

Du är en kreativ, lyhörd och social person som är nyfiken på människor, musik och andra konstnärliga uttryck. Du är beredd att ingå i ett långsiktigt samarbete och få möjlighet att resa runt i landet. Konserter är en viktig del av våra projekt– både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. 

OBS! 

Du behöver vara minst 18 år för att söka! Repetitioner och aktiviteter kommer främst att vara i Göteborg med omnejd, så det är lämpligt om du bor där eller någonstans i närheten. 

Ersättning: 

För repetitioner och konserter betalar ShareMusic & Performing Arts arvode och traktamente. I samband med utbildningsdagar betalar vi för resa och hotell, om aktiviteten sker på annan ort – men ej arvode. Om du har assistans eller ledsagning kan vi dessvärre inte betala för deras resor och logi. 

Elefantöra Change Music Festival Kungsbacka 2021-08-12

Hur ser ansökningsprocessen ut? 

 1. Ansök! 
 2. Den 15 oktober bjuder vi in till en rekryteringsworkshop där du får träffa musiker från Elefantöra. Där kommer du att få prova på att spela iPad och de olika appar som ensemblen använder. 
 3. Du får träffa medlemmar från Elefantöra och fråga vad de har gjort, vad de tycker om arbetet och allt annat som kan vara bra att veta. 
 4. Sedan börjar arbetet med repetitioner, konserter, projekt och mycket mer. Till exempel har Elefantöra en konsert på Lund Contemporary och Inter Feral Arts i oktober. Läs mer om konserten här. 


Så ansöker du: 

 1. Förbered ett filmklipp med dig själv. Först i filmen ska du säga ditt namn, så vi vet vem du är. Sedan kan du välja att berätta något om dig själv, spela eller sjunga något för oss, eller lite av båda. Det viktiga är att vi får veta varför du vill bli en del av Elefantöra och vad du vill bidra med till  ensemblen.
  OBS! Filmen ska vara max 3 minuter lång. 
 2. Fyll i ansökan som finns här. 
 3. När du kommer till ansökningsformuläret står det hur du ska göra för att skicka din video till oss! 

Vad händer efter att du skickat in ansökan? 

Efter sista ansökningsdag gör vi ett urval och kallar de som går vidare till en workshop där vi jobbar praktiskt ihop. 

Ta chansen och ansök nu – oavsett erfarenhet, bakgrund eller andra förutsättningar. 

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 22 OKTOBER!

Kontakt:

Vid frågor kontakta producent Jan Hansen
Mail: jan@sharemusic.se
Telefon: 0390–415 08

Läs mer om Elefantöra:

Om ensemblen 

Intervju med Evelina Charlie Larsson 

Labb med stråkorkestern Musica Vitae 

Foto: Stephan Bozic och ShareMusic & Performing Arts

Vi söker 1–2 nya medlemmar till Elefantöra!