Social links

0390-415 08    

Hi-Hat Xpres på turné i Ryssland

Foto: Elena Gredyushko | Фотограф: Елена Гредюшко
  • MEDVERKANDE: ShareMusic & Performing Arts, Spinn och fyra slagverkare
  • TONSÄTTARE: Nigel Osborne
  • KOREOGRAF: Veera Suvalo Grimberg
  • PRODUCENT: ShareMusic & Performing Arts
  • PERIOD: 19-20 november 2015

I november 2015 framfördes föreställningen Hi-Hat Xpress i Ryssland, av ShareMusic & Performing Arts tillsammans med danskompaniet Spinn och fyra slagverkare.

ShareMusic tog för första gången föreställningen Hi-Hat Xpress till Ryssland, tillsammans med danskompaniet Spinn och fyra slagverkare.

Gästspelet genomfördes på inbjudan från Kulturministeriet i Republiken Tatarstan och skedde i samarbete med Sveriges ambassad i Moskva. Initiativtagare till gästspelet var Ramil Sadriev, rektor vid Institutet för fortbildning inom samhälle, konst och kultur i Kazan.

Två mycket uppskattade föreställningar spelades på teatern ”Ekiyat” och fick stående ovationer. Publiken bestod av familjer med barn som har en funktionsnedsättning, skolbarn, specialister från rehabiliteringscentra, skolor och övriga – totalt ca 525 personer.

Några röster från publiken:

”We liked the music a lot. It was like a fairytale.”

”It is very important to support people with disability and this performance is a brilliant idea.”

Bildgalleri och artikel

Artikel om föreställningen i den ryska tidningen Komsomolskaya pravda.

Se bildgalleri från premiären.

I samband med föreställningen hölls workshops och föreläsningar, samt visning av fotoutställningen AccessAbility. Vi föreläste på biblioteket för blinda och synskadade i Kazan. Föreläsningen handlade om användandet av modern teknik i våra föreställningar, och arrangerades för bibliotekets medarbetare och bibliotekarier som fortbildning inom temat ”Tillgänglig miljö”.

Hi-Hat Xpres har tidigare turnerat i Sverige, Nordirland och Polen.


Gästspelet genomförs på inbjudan från Kulturministeriet i Republiken Tatarstan och sker i samarbete med Sveriges ambassad i Moskva, med stöd från Kulturrådet och Musikverket. I samband med föreställningen sker workshops och föreläsningar, samt visning av fotoutställningen ”AccessAbility” i samarbete med Svenska Institutet.

Hi-Hat Xpres på turné i Ryssland