Social links

0390-415 08    

Scenrikt i Spira 2014

ShareMusic & Performing Arts
  • Period: Augusti 2014
  • Konstnärligt team: Charlotte Darbyshire, Jonas Jonasson, Tobias Sondén och Fanny Danielsson.

En föreställning som genom rörelser, musik, bilder och berättelser utforskades kroppkonstruktion och metaforiska kopplingar. Skapad från grunden av deltagarna i ShareMusics sommarkurs 2014.

Ett rikt collage och en palett av färger

Scenrikt visades i Kulturhuset Spira, den 9 augusti 2014. Närmare 30 aktörer tog plats på scen. Genom rörelser, musik, bilder och berättelser utforskades kroppkonstruktion och metaforiska kopplingar på ett personligt och uppriktigt sätt.

Det konstnärliga teamet bestod av dansaren och koreografen Charlotte Darbyshire, tidigare medlem i CandoCo Dance Company, Jonas Jonasson, musiker i bob hund, Tobias Sondén musiker/skådespelare och manusförfattare/scenograf Fanny Danielsson.

Föreställningen skapades från grunden av deltagarna i ShareMusics sommarkurs, under ledning av det konstnärliga teamet.

Vi ville titta närmare på kroppen och vad kroppen är gjord av, genom personliga berättelser. Mitt mål var att bjuda in deltagarna att uppleva olika egenskaper och känslor, för att ge möjlighet till sinnesförnimmelser. Vi har ett rikt collage med flera roliga inslag. Några av dem har ganska personliga kopplingar – skapade utifrån intervjuer och reaktioner på olika delar av kroppen. Det skapar en hel palett av färger.

Charlotte Darbyshire

Scenrikt i Spira 2014

Kommentarer (2)

  1. hej Sophia tack för en trevlig workshopsdag på brygghuset i Borås i går eftermiddag hälsa resten av kollegorna i Gränna
    välkommna tillbaka igen till Borås
    kram Lars-Erik och Pelle