Social links

0390-415 08    

UN70 Belarus Express

  • Period: Oktober 2015
  • Plats: Belarus

ShareMusic reste med FN-tåget UN70 Belarus för att uppmärksamma de nya globala utvecklingsmålen i samband med FNs 70 årsdag.

UN70 Belarus Express var en stor satsning med syfte att uppmärksamma de nya globala utvecklingsmålen i samband med FNs 70 årsdag. Resan med tåget pågick i 8 dagar genom Belarus, och under resans gång arrangerades 253 olika aktiviteter som 150 000 personer deltog i.

Share Music Sweden bidrog under denna historiska resans gång med seminarier, fotoutställning och filmvisning. Seminarierna arrangerades i Grodno, Brest och Gomel. Gemensamma seminarier skedde med Maxim Tank-universitetet i Vitebsk och på högskolan i Mogiljov. På våra föreläsningar ville många veta mer om hur vi arbetar praktiskt, och delta i våra aktiviteter. Totalt besökte uppemot 500 personer våra föreläsningar.

– Detta en ypperlig möjlighet för Sverige att kunna bidra till UN70, där Share Music tydligt står för ett konstnärligt, inkluderande perspektiv.

Martin Åberg, Sveriges ambassadör i Minsk,om samarbetet.

Fakta om UN70 Belarus Express

Tåget hade 10 vagnar där vissa var utvalda för samtal och diskussioner. 300 personer fanns ombord; FN-medarbetare från Belarus, representanter från FN:s medlemsstater samt ett brett spektrum av aktörer – tjänstemän, det civila samhället, den privata sektorn, ungdomar, konstnärer och företrädare för olika grupper.

Läs mer och se bilder från fantastiska resa med FN-tåget:

En historisk resa

På resa med UN70 Belarus Express

Vitryssland runt på 7 dagar

UN70 Belarus Express