Social links

0390-415 08    

Främjarresa till Kazan

Vår verksamhetschef Sophia Alexandersson rapporterar från en superintensiv främjarresa till Kazan i republiken Tatarstan. ShareMusic ingick i delegationen från Sverige som besökte Ryssland den 14-17 april, inbjudna av Sveriges ambassad i Moskva.

Målet med Sveriges dagar i republiken Tatarstan var att etablera nya affärskontakter och vidga samarbetet mellan länderna inom kultur och utbildning. Den 16 april höll den svenska delegationen, med Sveriges ambassadör i Moskva Veronika Bard Bringeus i täten, öppna föreläsningar på Nationalbiblioteket. Samma dag öppnades en svensk filmfestival som visade åtta olika filmer.

Sophia skriver: – På rehabiliteringscentret ”April” firade 60 barn och deras mammor att centret fyllde 14 år, med ett härligt kalas där uppträdanden varvades med clowner och Tatarisk folkmusik i discoversion. Raskt vidare till rundvandring på musikkonservatoriet där eleverna övade i korridorerna. I Konserthuset vägg i vägg repeterade Nationalorkestern och vi hann lyssna i 3 minuter till vacker musik. Därefter höll jag en föreläsning om ShareMusic och vårt arbete, i samband med att Sverige presenterades på olika sätt. Slutligen konsert av de svenska musikerna Linnéa Olsson och Maria Andersson som gjorde stor succé! Stort TACK till Sveriges ambassad i Moskva för inbjudan att delta i främjarresan till Kazan! Det var en fantastisk upplevelse!

Främjarresa till Kazan