Social links

0390-415 08    

Shanghai – repetition i gång

ShareMusic och GöteborgsOperans gemensamma projekt SHANGHAI har nu intagit Skövde på riktigt.

Efter nästan femton år av visioner och planer samt över ett år med praktiska förberedelser av SHANGHAI känns det smått surrealistiskt att repetitionerna nu är igång. Ett drygt år av ansökningar, auditions och workshops kokas nu ner till fem veckor av intensiva repetitioner. Måndagens kollationering bjöd på glada miner, radiostyrda flyglar och väggar som andas.

Stephen Langridge, GöteborgsOperans konstnärliga ledare för Opera och drama tillika regissör för SHANGHAI menade att detta var ett av det mest komplexa och komplicerade verk han någonsin sett. Line Tjørnhøjs partitur och Erik Fägerborns text är full av moment som kan te sig helt omöjliga. Vi kan dock känna oss lugna menade han då han efter några dagar in i instuderingen insåg att så här ser det ut när någon försöker skriva ner resultatet av en ShareMusic-kurs. Det har bara aldrig satts på pränt innan.

Veckan har efter detta flutit på och både aktörer, konstnärlig ledning och teknisk personal har fått anstränga sig för att prestera på topp. Resan mot SHANGHAI är inte lätt men den har startat och med tanke på teamet som just nu huserar på GöteborsOperans Skövdescen kan vi lova en magnifik färd längs vägen.

Följ med!

Se alla speldatum och orter här.
Shanghai – repetition i gång