Social links

0390-415 08    

Succéutställningen i Pskov

2015_knapp_accessabilityFotoutställningen ”AccessAbility” har nu kommit till Pskov. Den 24:e mars välkomnade Generalkonsuln Erik Hammarskjöld från Sveriges konsulat i St. Petersburg alla besökare i galleriet ”Verkstad” på dramatiska teatern i Pskov. ShareMusic var på plats – inbjudna av Svenska Institutet att medverka för andra gången.

I invigningstalet talade Erik Hammarskjöld om vikten av att inte generalisera alla människor med funktionsnedsättningar,utan att se varje person som en individ, med sina egna åsikter och intressen. Han välkomnade särskilt de gäster från Sverige som var närvarande, bland andra oss på ShareMusic. I samband med utställningsturnén arrangerar Svenska Institutet olika aktiviteter och föreläsningar, och vi var nu inbjudna att medverka återigen. Vår projektsamordnare Natallia Pisareva höll ett föredrag om scenkonstens roll i skapandet av det integrerade samhället. Föreläsningen uppskattades av publiken, som bestod av bland annat pedagoger och handledare i teatergrupper från Pskov.

Några av de som var porträtterade, kunde man träffa i galleriet. En av dem var Niklas Törnblom från Bollnäs som har vunnit 21 medaljer i svenska mästerskapen i rullstolsracing. En annan var Jurij Kuznetsov som är informationsredaktör på Tv-kanalen ”Sankt Petersburg”, jurymedlem i filmfestival ”Film utan gränser” och ordförande i organisation ”Vi är tillsammans”.

Tillsammans med utställningen ska seminarier, rundabordssamtal och filmvisning pågå fram till den 7:e april. Arrangörer är Svenska Institutet med stöd från Sveriges Generalkonsulat i St. Petersburg, Early Intervention Institute i St. Petersburg och Center for Curative Pedagogy i Pskov.

Se en intervju med Sylvia Augustinsson från Svenska Institutet.

Kolla vårt bildgalleri här nedan. Foto: Olga Balobeiko och Maria Makarova.

Succéutställningen i Pskov