Social links

0390-415 08    

Välkommen till Summer Lab 2021

Dansarna Madeleine Månsson och Peder Nilsson mitt i en rörelse. De har huvudena tätt intill varandra. Peders ansikte syns framifrån, Maddes i profil. Madde sitter ner i en rullstol, ryggen mot kameran. Hon håller Peders hand i sin vänstra, nästan helt utsträckt arm. Den andra armen har hon kring Peders hals. Peder liksom lutar sitt huvud mot Maddes axel och arm och håller ena handen bakom hennes rygg, precis vid ryggstödet på stolen.

Har du ett brinnande intresse för dans?
Eller tycker du det är kul att uttrycka dig med rörelse och vara fysisk?
Gillar du att utmana dig själv?

– Då kan Summer Lab vara något för dig!

21–23 juni 2021 arrangeras Summer Lab av Skånes Dansteater och ShareMusic & Performing Arts. Det blir tre intensiva dagar fyllda med dans på Skånes Dansteater i Malmö! Summer Lab vänder sig till dig med någon form av funktionsvariation.

I Summer Lab skapar du kreativa ögonblick tillsammans med Skånes Dansteaters professionella dansare. Det är en unik chans att få kunskap och erfarenhet som kan vara svåra att hitta någon annanstans. Under dessa tre dagar ges gott om tid att undersöka ditt skapande inom dans.

Ledare för Summer Lab är Peder Nilsson och Madeleine Månsson, professionella dansare från bland annat Skånes Dansteater. De har båda lång erfarenhet av att leda inkluderande konstnärliga lab både i Sverige och utomlands. De inspirerar deltagare att prova nya sätt att dansa. Nu är det din tur!

DIGITAL INFO-TRÄFF

Lördag 24 april kl. 15:00-16:30 är du välkommen till en digital träff med smakprov på vad vi ska göra på Summer Lab. Vi ses digitalt online i den digitala plattformen Zoom.

På denna träff får du mer information om Summer Lab och vad labbet kan ge dig. Du får också träffa Madeleine och Peder, ledarna för Summer Lab. Vi gör en kort dansworkshop tillsammans och guidar dig runt på Skånes Dansteater. Denna träff är ett bra tillfälle att ställa massor av frågor!

ANMÄLAN

För att vara med på den digitala träffen anmäler du ditt intresse genom att skicka e-post till dialog@skanesdansteater.se eller ringa till Tanja Mangalanayagam på telefon 070-690 81 41.

Läs mer om Summer Lab här.

Här kan du se en introduktionsfilm med ledarna Madde och Peder. De guidar dig runt på Skånes Dansteater och berättar mer om vad ni kommer att göra under Summer Lab.

OM MADELEINE OCH PEDER

Madeleine och Peder träffades för första gången 2015 i ett projekt på Skånes Dansteater. De har tillsammans koreograferat, dansat och turnerat med duetten Dare To Wreck som 2017–2020 spelades 40 gånger i Belarus, Tyskland, Holland, Sydkorea, Canada, USA och Sverige, bland annat under Scenkonstbiennalen 2019 i Sundsvall. Madeleine och Peder har gett workshoppar i Den Haag, Nederländerna, och Toronto, Kanada, samt återkommande i Malmö och Antwerpen, Belgien.

MADELEINE MÅNSSON

Madeleine hittade kärleken till dansen när hon provade på samtida dans för första gången på Skånes Dansteater 2012. Sedan 2016 har hon arbetat som dansare på Skånes Dansteater där hon har varit involverad i flera dansproduktioner och processer, bland annat i projekt som Erasmus+ iDance och Europe Beyond Access och föreställningar som Dare to Wreck, Uncharted och Fine Lines. Madeleine har lång erfarenhet att leda dansworkshops för olika kroppar.

PEDER NILSSON

Peder är före detta dansare på Skånes Dansteater och har sedan 1999 dansat i verk av många olika koreografer med olika stilar och tekniker. Sedan 2011 är han även engagerad i Skånes Dansteaters community-verksamhet med att göra dans tillgänglig för olika kroppar. Med sin långa erfarenhet inom dans är Peder en självklar återkommande workshopledare på Skånes Dansteater.

Summer Lab genomförs med stöd från Malmö Stad och Region Skåne och är ett samarbete mellan ShareMusic & Performing Arts och Skånes Dansteater.

Välkommen till Summer Lab 2021