Social links

0390-415 08    

Universitetskurs i Minsk

20160909_143039_update_smallEn ny kurs har startats på Institutet för inkluderande utbildning vid M.Tank Universitet i Minsk, Belarus.

Den valbara kursen heter ”Musikaliskt och sceniskt skapande som verktyg för inkludering” (”Music and performing creativity as means to achieve social inclusion”) och startade 1 september. Den är baserad på ShareMusics arbetssätt och är resultatet av ett nära samarbete inom vårt projekt Sofit.

Kursen ges för studenter som går sitt tredje år på universitetet, av pedagoger från både Institutet för inkluderande utbildning och deras kollegor från Estetiska fakulteten.

20160909_131250_update_smallUnder den första lektionen fick studenterna kunskap om ShareMusic och vårt samarbete med universitetet. Därefter gjorde de några övningar tillsammans för att lära känna varandra bättre. Sedan arbetade de med konstnärligt skapande, då de fick i uppgift att visa naturkrafter med hjälp av rörelser och musikinstrument.

– Vi vill tacka alla deltagare att de är så aktiva och ShareMusic för inspirationen. Vi ser fram emot kommande träffar, säger Inga Kizhlo, lärare vid Institutet för inkluderande utbildning.

Universitetskurs i Minsk