Social links

0390-415 08    

Vi söker workshopledare med inriktning musikteknologi!

ShareMusic & Performing Arts söker nya workshopledare som ska arbeta inom vårt breda fält musikteknologi. Vi söker dig som är professionell musiker, tonsättare, ljudkonstnär eller designer som på något sätt använder musikteknologi. 

ShareMusic & Performing Arts är ett nationellt kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering. Verksamheten är en utvecklingsplattform och resurs som samverkar med konstnärliga institutioner och organisationer, kulturskapare och konstnärer samt utbildare på alla nivåer. Det är en lokal, regional, nationell och internationell resurs som stöttar och utrustar för ett varaktigt inkluderande arbete inom hela konst- och kulturområdet. Det är ett innovativt arbete som även utforskar de möjligheter som ny teknik och digitalisering kan erbjuda i form av vidgat deltagande och skapande i kulturlivet för personer med funktionsnedsättning. Vår vision är att alla ska ha möjlighet att uttrycka sig konstnärligt i en värld där olikheter ses som värdefulla. Som kunskapscenter erbjuder vi samarbete, kompetensutveckling, kunskapsdelning, fortbildning och utbildning genom konstnärliga labb, föreläsningar och workshops inom de flesta konstområden. Arbetet sker runtom i Sverige, internationellt och även via digitala lösningar.

Våra workshopledare är aktiva på professionell nivå inom respektive område och är idag bland annat tonsättare, musiker, koreografer, konstnärer och animatörer. Men eftersom vi bedriver en innovativ verksamhet är vi alltid öppna för en bredd av kompetenser som hjälper oss att utvecklas. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter av att arbeta med människor med funktionsnedsättning. Som workshopledare hos oss arbetar du nyskapande för att utmana och stötta genom kreativa verktyg och övningar. Hos oss möts människor med olika förmågor, erfarenheter och bakgrund som tillsammans skapar och utvecklar sin potential. Det unika är att vi för det mesta arbetar både tvärkonstnärligt och samskapande.


Du som söker

• Gillar att möta människor och kommunicera.

• Är intresserad av att leda skapandeprocesser i grupp.

• Är nyfiken och vågar anta nya utmaningar.


Dina kvalifikationer

• Grundläggande konstnärlig eller teknisk utbildning på högskolenivå – eller motsvarande erfarenhet.

• Arbetserfarenhet av att arbeta med musikteknologi.

• Kan arbeta självständigt inom ett team.

• Erfarenhet av att leda grupper.

• Mycket goda kunskaper i engelska.


Så här ansöker du

Fyll i vårt formulär som du hittar här och maila ditt CV till oss. Sedan vill vi att du spelar in en max 3 minuter lång film där du visar oss ett eller flera instrument eller ett interface som du vill arbeta med i workshopform. Vi gör ett första urval utifrån inskickad ansökan med video. Efter sommaren kallar vi till en workshop under hösten. Beroende på utvecklingen av situationen med Covid-19 kan workshopen bli online. Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring detta.

Vid frågor, maila jan@sharemusic.se och skriv ”Rekrytering” i ämnesraden.

Ansök senast 28 juni 2020 – Antal platser är begränsat!

Några exempel på vårt arbete:

MMK – Mobile Music Kit

ShareMusics MMK innehåller egentligen allt som behövs för att upptäcka nya spännande instrument och ger möjlighet att spela och skapa musik på helt andra sätt än vad de flesta är vana vid. Under ShareMusics prova-på-workshops får deltagarna utforska de tekniska möjligheterna som öppnar upp för alla att delta och skapa tillsammans oavsett förkunskaper eller funktionsförutsättningar. Fokus ligger helt på det kreativa och kollektiva skapandet och ger plats för inspiration och nya uttryck. Vårt MMK behöver inte mycket mer än ett bord och lite ström – och nyfikenhet förstås! I Mölndal har ca 700 elever fått möjlighet att testa olika former av musikteknologi på sin egen hemmaplan eftersom MMK smidigt kan användas direkt i klassrummet. Läs mer om vårt uppdrag i Mölndal här.

#ShareMusicLab på Ural Industrial Biennale i Jekaterinburg

I början av 2019 fick ShareMusic en inbjudan till ett samarbete i Rysslands största internationella projekt för modern konst, Ural Industrial Biennale. Vi arrangerade ett ShareMusicLab som en del av konstbiennalen och Art Days på MEGA shoppingcenter i Jekaterinburg.

Under ledning av ljud- konstnären Jan Carleklev och tonsättaren och ljudarkitekten Paul Bothén, arbetade lokala musiker med olika funktionsförutsättningar tillsammans i en inkluderande, samskapande process. Det som skapades under labbet presenterades sedan för allmänheten på shoppingcentret. Läs mer om vårt internationella arbete här.

Konstnärlig expedition med #ShareMusicLab

I månadsskiftet maj-juni 2019 gick startskottet för en rad konstnärliga labb som vi kommer att genomföra framöver. Labben sker i samarbete med olika scenkonstinstitutioner runtom i landet.

Under labben är den konstnärliga arbetsprocessen i fokus snarare än ett färdigt resultat, vilket ger stort utrymme för skaparglädje och experimentlusta. Syftet med labben är givetvis konstnärlig utveckling, men vi sprider samtidigt kunskap om inkluderande arbete. Labben är en viktig del av vårt arbete som nationellt kunskapscenter. Läs mer om labben här.

Peter i vit tröja och glasögon sitter bredvid Lloyd som har en svart tröja och glasögon. Lloyd sitter vid en dator. Bakom dem syns Gusten som sitter med en dator i knät. Gusten har grå t-shirt och keps på sig. Rummet har en grön fondvägg. På en vit vägg hänger gitarrer.#ShareMusicTechLab i Skövde

I början av mars var vi i Skövde med #ShareMusicTechLab. Det blev sannerligen en vecka i innovationens tecken, med teknik och konstnärlig kreativitet i djupt samspel. Syftet med labbet var att utforska musikverktyget MiMu Gloves och en helt ny neurosensor.

Musikern och teknologen Lloyd May, masterstudent vid Dartmouth College, USA, ville undersöka effektiviteten hos en helt ny neurosensor som ett konstnärligt verktyg. Han ville arbeta med en erfaren artist som var van vid musikteknologi, så vi introducerade honom för Peter Larsson från vår ensemble Parasonic. Läs mer om labbet här. 

Vi söker workshopledare med inriktning musikteknologi!